CONTINUEN ELS GRANS CONSENSOS A CATALUNYA

“CONSENSOS CATALANS ”

(¬†¬† JOS√Č ANTICH¬†¬† )

Passen els anys i els grans consensos de la societat catalana es mantenen. Amb soroll i amb mentides des de fa al voltant d’una d√®cada, amb violaci√≥ de drets i degradaci√≥ de la democr√†cia des d’almenys cinc anys, i amb repressi√≥, viol√®ncia i pres√≥ evident des del refer√®ndum de l’1-O de 2017. Per√≤ els consensos sobre l’educaci√≥ o la llengua i, sobretot, respecte a la necessitat d’abordar el conflicte entre Catalunya i Espanya amb un refer√®ndum segueixen inamovibles amb un 78,7% segons l’enquesta del CEO donada a con√®ixer divendres.

Quatre de cada cinc catalans el continuen defensant i es mostren a favor del refer√®ndum. A la seva bola m√†gica, Pedro S√°nchez ha sostingut aquest dissabte a Sevilla que la independ√®ncia de Catalunya no es produir√† perqu√® els catalans no la volen. No li discutir√© una cosa amb la qual potser t√© ra√≥, encara que tingui un punt de vista radicalment diferent del seu en una situaci√≥ com aquesta. Aix√≤ no √©s rellevant. No crec que s√†piga el que volen els catalans millor que els mateixos catalans. √Čs significativa aquesta actitud paternalista de visionari: “els catalans no la volen”.

Alg√ļ li hauria d’ensenyar a S√°nchez totes i cada una de les enquestes que reiteradament assenyalen que al voltant del 80% de catalans avalen el refer√®ndum d’independ√®ncia. Per√≤ √©s que el 59,9% dels votants socialistes del PSC ho avalen! I un percentatge del voltant del 40% de votants de PP i Ciutadans tamb√© creuen que aquesta seria la f√≥rmula, segons el CEO.

Sempre m’ha fet gr√†cia com els partits i mitjans de comunicaci√≥ llegeixen una enquesta i ve a ser alguna cosa aix√≠ com la nit electoral. Aquest dissabte, El Pa√≠s obria la seva portada amb l’enquesta del CEO, el suspens al Govern i el retroc√©s en les expectatives electorals de Junts per Catalunya. Era fruit, a judici seu, del caos en la Generalitat. Curiosa manera de llegir-les quan el principal beneficiat √©s Esquerra, que tamb√© √©s a la Generalitat amb el 50% del Govern i en moltes de les carteres claus i, en el cas dels republicans, les enquestes li pronostiquen la vict√≤ria en els pocs electors d’abril i maig. Per√≤ al que an√†vem: Qu√® deia a la portada del 78,7% a favor del refer√®ndum? Ni una paraula. Recon√®ixer-ho significaria tant com malmetre el fals discurs de la divisi√≥ de la societat catalana i la ruptura de les fam√≠lies.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (7-4-2019)

349 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: