CONTINUEN ELS GRANS CONSENSOS A CATALUNYA

“CONSENSOS CATALANS ”

(   JOSÉ ANTICH   )

Passen els anys i els grans consensos de la societat catalana es mantenen. Amb soroll i amb mentides des de fa al voltant d’una dècada, amb violació de drets i degradació de la democràcia des d’almenys cinc anys, i amb repressió, violència i presó evident des del referèndum de l’1-O de 2017. Però els consensos sobre l’educació o la llengua i, sobretot, respecte a la necessitat d’abordar el conflicte entre Catalunya i Espanya amb un referèndum segueixen inamovibles amb un 78,7% segons l’enquesta del CEO donada a conèixer divendres.

Quatre de cada cinc catalans el continuen defensant i es mostren a favor del referèndum. A la seva bola màgica, Pedro Sánchez ha sostingut aquest dissabte a Sevilla que la independència de Catalunya no es produirà perquè els catalans no la volen. No li discutiré una cosa amb la qual potser té raó, encara que tingui un punt de vista radicalment diferent del seu en una situació com aquesta. Això no és rellevant. No crec que sàpiga el que volen els catalans millor que els mateixos catalans. És significativa aquesta actitud paternalista de visionari: “els catalans no la volen”.

Algú li hauria d’ensenyar a Sánchez totes i cada una de les enquestes que reiteradament assenyalen que al voltant del 80% de catalans avalen el referèndum d’independència. Però és que el 59,9% dels votants socialistes del PSC ho avalen! I un percentatge del voltant del 40% de votants de PP i Ciutadans també creuen que aquesta seria la fórmula, segons el CEO.

Sempre m’ha fet gràcia com els partits i mitjans de comunicació llegeixen una enquesta i ve a ser alguna cosa així com la nit electoral. Aquest dissabte, El País obria la seva portada amb l’enquesta del CEO, el suspens al Govern i el retrocés en les expectatives electorals de Junts per Catalunya. Era fruit, a judici seu, del caos en la Generalitat. Curiosa manera de llegir-les quan el principal beneficiat és Esquerra, que també és a la Generalitat amb el 50% del Govern i en moltes de les carteres claus i, en el cas dels republicans, les enquestes li pronostiquen la victòria en els pocs electors d’abril i maig. Però al que anàvem: Què deia a la portada del 78,7% a favor del referèndum? Ni una paraula. Reconèixer-ho significaria tant com malmetre el fals discurs de la divisió de la societat catalana i la ruptura de les famílies.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (7-4-2019)

442 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: