CONTRA LA IMMMERSIÓ: INTENT DE NETEJA LINGÜÍSTICA PER ACABAR AMB LA IDENTITAT CATALANA

“AgressiÓ”
(PILAR RAHOLA )

Les coses clares: la darrera agressió contra el model d’immersió lingüística –que, des de fa dècades, ha demostrat ser un èxit de convivència a les aules i a la societat– ha vingut de la mà d’un recurs d’interposició del Ministeri d’Edu­cació, representat i dirigit per l’advocat de l’Estat.

De manera que no hi ha cap ambigüitat: l’enèsim atac contra la salut del català ha vingut personificat per l’Estat mateix, utilitzant el seu poder econòmic, polític i judicial. Un poder que, des del decret de Nova Planta, s’ha dedicat amb persistència a trencar la solidesa del català i imposar el castellà: milers de lleis afectant totes les àrees de la vida catalana, dictadures atroces que han intentat anul·lar completament l’idioma i, finalment, en democràcia, una minuciositat en el detall, per no deixar cap racó on el castellà no sigui predominant. Sense anar més enllà, l’últim informe de la Plataforma per la Llengua informava de les recents lleis estatals, en temes de comerç i empresa, per imposar el castellà. A més, cal imaginar que l’Estat està perfectament informat de la precària salut del català (a Catalunya, sense comptar la resta de l’àrea lingüística, amb el País Valencià en situació d’alt risc), i és impossible que no conegui l’emergència lingüística actual, que alarma sobre el futur de l’idioma.

Una emergència especialment clara a les escoles, on els nens i joves, encara que coneguin el català a la perfecció, opten pel castellà al pati, en el lleure i globalment en les converses. S’hi afegeix que és impossible viure un sol dia en català, a Catalunya, a més de la lesió permanent a l’idioma que pateixen els catalanoparlants en la policia, la judicatura, l’empresa, els mitjans de comunicació, etcètera. La normalitat del català és tan anormal que ni a la terra on va néixer l’idioma fa més de mil anys no es pot utilitzar quotidianament sense haver de patir una asfixiant cursa d’obstacles. I ni amb això s’aconsegueix. No només és una abominació dir que el castellà està discriminat en un sol àmbit del país, sinó que és una mentida fabricada amb tota la mala intenció.
Un intent de neteja lingüística per tal d’aniquilar la identitat catalana

Això no va de l’escola, encara que el nacionalisme espanyol hagi fet de la immersió un cavall de batalla que no guanya mai electoralment o parlamentària a Catalunya, però imposa amb altres mètodes. Això va de l’intent deliberat de destruir la identitat d’un poble, soscavant la seva llengua i cultura, sabedors que són els elements diferencials més poderosos. És un intent de neteja lingüística, perpetrat per un Estat que vol aniquilar la nació catalana.
Informa:LAVANGUARDIA.COM( 20-12-2020)

358 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: