CONTRAATAC DE L’AMI SOBRE LA CONSTITUCIÓ: ENVIARÀ A ARRIMADAS LES DUIs DE 193 PAÏSOS

El president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, ha anunciat que l’entitat enviarà telemàticament les declaracions d’independència dels 193 estats membres de les Nacions Unides a la presidenta de Ciutadans, Inés Arrimadas.

Després que Arrimadas hagi explicat que Cs enviarà un exemplar de la Constitució a cada ajuntament independentista per reivindicar-la, Cervera ha instat els consistoris a ser “prudents” amb els exemplars i que els retornin al seu destinatari per evitar que produeixin contagis de la Covid-19. En declaracions a l’ACN, Cervera ha lamentat que Arrimadas hagi incomplert les recomanacions sanitàries de prioritzar els mitjans telemàtics i ha recomanat als ajuntaments “no obrir” els paquets.

La líder de Ciutadans va explicar diumenge passat que enviaria exemplars de la Constitució als ajuntaments independentistes en creure que estava “amenaçada” i que calia reivindicar-la. El president de l’AMI ha ratificat que la carta magna està “amenaçada” i ha afegit que també ho estan els fonaments de l’Estat espanyol. “La Constitució està amenaçada no pels ajuntaments independentistes sinó per la manera com s’ha interpretat, amb una lectura restrictiva i manipulada per part dels diferents poders de l’Estat”, ha exposat en declaracions a l’ACN.

En aquest punt, Cervera ha lamentat que la Constitució hagi servit “només” per “limitar llibertats, protegir la “sacrosanta” unitat de l’Estat i per mantenir “l’statu quo” heretat del feixisme. El també alcalde del Port de la Selva ha opinat que la Constitució ha servit per “accelerar” el procés independentista i ha recordat la sentència del Tribunal Constitucional (TC) contra l’Estatut.
La Declaració Universal de Drets Humans

També ha expressat que la Constitució es fa seva la Declaració Universal de Drets Humans i que, tot i això, en els últims anys “s’han saltat tots els drets i llibertats que s’atorguen”. Coincidint amb el 72è aniversari de la Declaració Universal, Cervera ha lamentat que a Catalunya es produeixin empresonaments “arbitraris”, judicis “parcials” i que s’hagi “coartat” la llibertat de pensament, ideològica i de reunió.

Per aquest motiu des de l’AMI han apostat per fer arribar, per mitjans telemàtics, a Arrimadas la declaració universal dels drets humans així com les declaracions d’independència dels estats membres de l’ONU. “El dret a l’autodeterminació és un dret innat de tots els pobles del món, també del català”, ha defensat.

Finalment, Cervera ha exigit a la líder del partit liberal que tingui “respecte” per l’independentisme i els ajuntaments on governen formacions que formen part del moviment. Ha recordat que a Catalunya hi ha més de 800 ajuntaments gestionats per l’independentisme, que representen el 85% del conjunt dels ens locals catalans.

261 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: