CONTUNDENT CAMPANYA DE VALLS A FAVOR DEL CATALÀ ENTRE ELS JOVES

Carallot, figaflor, matat, torracollons… Aquests són alguns dels insults en català que es poden llegir a Valls en la nova campanya de l’ajuntament per potenciar l’ús de la llengua catalana entre els joves. Els cartells, dissenyats per l’empresa iaraquè, van dirigits als estudiants de secundària de la ciutat i, a part de proposar exemples de llenguatge col·loquial en català, també volen encoratjar els joves a no canviar de llengua quan algú no el parla.

“Aquesta campanya té l’objectiu de fer veure als joves que el català és bo i vàlid per comunicar-se en tots els registres”, argumenten des de la regidoria d’Educació i Política Lingüística de Valls, des d’on van presentar la campanya aquest divendres.

Educació | 🗣️ A través de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística, promovem una campanya de sensibilització lingüística entre els joves.
▶️ Aquesta campanya té l’objectiu de fer veure als joves que el català és bo i vàlid per comunicar-se en tots els registres.#Valls pic.twitter.com/9Xm8HDVGrJ

— Ajuntament de Valls (@VallsAjuntament) November 26, 2020
El llenguatge col·loquial, també en català
La situació del català és cada cop més preocupant, segons alerten diversos experts, i el retrocés en l’ús entre els joves fa créixer la preocupació pel futur de la llengua. Segons asseguren els creadors de la campanya de Valls, “sovint recorren al castellà quan volen usar expressions col·loquials en les seves converses quotidianes amb amics i coneguts”.

🗣️ Hem dissenyat una campanya fresca i desenfadada per a @VallsAjuntament adreçada als i les joves estudiants de secundària 🙋‍♂️🙋‍♀️de #Valls per fer-los veure que el català és bo, vàlid i molt expressiu per comunicar-se en el seu dia a dia amb els amics.

👉 https://t.co/5QGrYRoi4q pic.twitter.com/4Kn2HkoEly

— Iaraquè (@i_ara_que) November 27, 2020
Davant la fase recessiva en què es troba la llengua catalana, des del consistori de Valls volen acostar-se als joves per mostrar que el català és vàlid en totes les situacions, també amb persones que no parlen la llengua.
Informa:ELNACIONAl.CAT (29-11-2020)

207 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: