CONTUNDENT CAMPANYA DE VALLS A FAVOR DEL CATALÀ ENTRE ELS JOVES

Carallot, figaflor, matat, torracollons… Aquests sĂłn alguns dels insults en catalĂ  que es poden llegir a Valls en la nova campanya de l’ajuntament per potenciar l’Ăşs de la llengua catalana entre els joves. Els cartells, dissenyats per l’empresa iaraquè, van dirigits als estudiants de secundĂ ria de la ciutat i, a part de proposar exemples de llenguatge col¡loquial en catalĂ , tambĂŠ volen encoratjar els joves a no canviar de llengua quan algĂş no el parla.

“Aquesta campanya tĂŠ l’objectiu de fer veure als joves que el catalĂ  ĂŠs bo i vĂ lid per comunicar-se en tots els registres”, argumenten des de la regidoria d’EducaciĂł i PolĂ­tica Lingßística de Valls, des d’on van presentar la campanya aquest divendres.

Educació | 🗣️ A través de la Regidoria d’Educació i Política Lingüística, promovem una campanya de sensibilització lingüística entre els joves.
▶️ Aquesta campanya té l’objectiu de fer veure als joves que el català és bo i vàlid per comunicar-se en tots els registres.#Valls pic.twitter.com/9Xm8HDVGrJ

— Ajuntament de Valls (@VallsAjuntament) November 26, 2020
El llenguatge col¡loquial, tambÊ en català
La situaciĂł del catalĂ  ĂŠs cada cop mĂŠs preocupant, segons alerten diversos experts, i el retrocĂŠs en l’Ăşs entre els joves fa crĂŠixer la preocupaciĂł pel futur de la llengua. Segons asseguren els creadors de la campanya de Valls, “sovint recorren al castellĂ  quan volen usar expressions col¡loquials en les seves converses quotidianes amb amics i coneguts”.

🗣️ Hem dissenyat una campanya fresca i desenfadada per a @VallsAjuntament adreçada als i les joves estudiants de secundària 🙋‍♂️🙋‍♀️de #Valls per fer-los veure que el català és bo, vàlid i molt expressiu per comunicar-se en el seu dia a dia amb els amics.

👉 https://t.co/5QGrYRoi4q pic.twitter.com/4Kn2HkoEly

— Iaraquè (@i_ara_que) November 27, 2020
Davant la fase recessiva en què es troba la llengua catalana, des del consistori de Valls volen acostar-se als joves per mostrar que el català Ês vàlid en totes les situacions, tambÊ amb persones que no parlen la llengua.
Informa:ELNACIONAl.CAT (29-11-2020)

148 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: