COORDINADORA DE L’ADVOCACIA DE CATALUNYA: FELIPE VI, PERSONA ” NON GRATA “

La Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya demana a parlamentaris, ajuntaments, institucions i entitats públiques i privades que declarin persona ‘non grata’ el rei espanyol Felipe VI. En un manifest, critica les sentències recents dels tribunals Constitucional i Suprem espanyols ‘amb la clara intenció d’impedir la plena capacitat dels representants democràtics de la ciutadania d’expressar lliurement la seva opinió política’.

En concret, critica la sentència del Tribunal Constitucional del 17 de juliol que va anul·lar parcialment la declaració del Parlament de Catalunya que condemnava la justificació que Felipe VI va fer de la violència contra votants de l’1-O i que refermava el compromís de la cambra amb els valors republicans i propugnava l’abolició ‘d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia’.

Pel que fa al Suprem, el tribunal va sentenciar contra l’Ajuntament de Caldes de Montbui que les institucions locals no poden aprovar resolucions que superin les competències municipals. L’ajuntament havia aprovat una moció en què es declarava ‘municipi lliure i sobirà’ i demanava al parlament que treballés per a aconseguir la independència com més aviat millor.

‘És del tot evident que els tribunals (suposadament de justícia) han iniciat una veritable croada per a acotar exactament allò que la ciutadania pot dir i l’àmbit on ho pot dir’, denuncia. La Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya també destaca que aquestes prohibicions contradiuen la filosofia i les normes de la Carta Europea d’Autonomia Local i els drets fonamentals de lliure manifestació i opinió.

Així mateix, remarca la gravetat d’aquestes sentències: ‘Si no aixequem la nostra veu des del primer moment (avui i ara), el camí encetat és altament perillós i mai no se sap on ens pot arribar a dur si ningú no hi posa fre.’

El manifest recorda que els representants electes tenen el dret d’expressar ‘tot allò que considerin adient –ideològicament i políticament– per a l’exigència i defensa d’una societat més lliure, justa i democràtica.’

Per tot això, declara persona ‘non grata’ Felipe VI i anima a adherir-se al manifest per a fer saber que ni Felipe VI ni la seva família ‘mai no seran ben rebuts a casa nostra’.

Informa:VILAWEB.CAT (21-8-2019)

301 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: