CORBYN RIDICULITZA SÁNCHEZ: NO S’HA D’IMPEDIR UN SEGON REFERÈNDUM A ESCÒCIA

Corbyn ha dit que la cambra pot debatre si és una bona idea o no repetir-la, però que “no té capacitat per evitar-ho”.

The Guardian

@guardian

Corbyn: Westminster should not block second Scotland poll https://www.theguardian.com/politics/2019/aug/15/corbyn-westminster-should-not-block-second-scottish-independence-vote?CMP=twt_gu&utm_medium=&utm_source=Twitter#Echobox=1565863287 

Corbyn: Westminster should not block second Scotland poll

Labour leader opposes UK breakup but says not parliament’s place to bar independence vote

theguardian.com

“Es va dur a terme un referèndum i es va prendre una decisió sobre aquest tema. El que preferiria és que un govern laborista tingui l’oportunitat de garantir que Escòcia també obtingui la inversió que necessita, la justícia social i les oportunitats laborals per als joves que han estat denegades”, ha detallat.

Mentre els britànics valoren la possibilitat de pactar un nou referèndum amb Escòcia, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, continua sense voler ni sentir a parlar d’un referèndum pactat a Catalunya.

Amb les seves declaracions Corbyn ha confirmat el posicionament del cap de files laborista escocès, John McDonnell, quan la setmana passada va afirmar que un futur govern laborista no obstruiria la celebració d’un referèndum d’Escòcia, si això ho aprova el Parlament escocès. Escòcia necessita que el govern britànic li cedeixi les competències per celebrar un referèndum, per poder-lo tirar endavant, cosa que ja es va fer en el del 2014. En aquell cas el ‘no’ es va imposar per poc.

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, s’ha alegrat de la posició de Corbyn en un tuit. “No soc la fan més gran d’en Jeremy Corbyn, però té raó. És legítim oposar-se a la independència i argumentar contra el referèndum, però no és legítim per Westminster bloquejar un mandat democràtic i un vot majoritari del Parlament escocès”, ha comentat.

Nicola Sturgeon

@NicolaSturgeon

I’m not Jeremy Corbyn’s biggest fan but on this he’s right. It is legitimate to oppose independence and to argue against a referendum – it’s not legitimate for Westminster to block a democratic mandate and a majority vote in @scotparl for https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-scotland-politics-49352971 

The Labour leader says Westminster should not prevent a vote – but he does not think it is a “good idea”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-8-2019)

342 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: