CORNUTS I PAGAR EL VEURE: EL PSOE OFEREIX INCENTIUS I NO QUOTES PEL CATALÀ A LA LLEI AUDIOVISUAL

El partit socialista espera tancar un acord amb els republicans “en les pròximes hores”, tot i que manté la reticència a establir quotes.

El portaveu del PSOE al Congreso, Héctor Gómez, ha defensat que els incentius per utilitzar llengües cooficials són el “mecanisme adequat” i “ideal” per protegir-les a la llei de l’audiovisual. Els socialistes han mostrat reticència a establir quotes, tal com reclama ERC, i han explicat que és una qüestió que encara s’està negociant. Tanmateix, Gómez ha esperat tancar un acord de pressupostos amb els republicans “en les pròximes hores”.

“Seguim avançant en la negociació”, ha dit el portaveu del PSOE en roda de premsa aquest dilluns a la cambra baixa. En relació amb la llei de l’audiovisual, Gómez ha insistit que cal “generar atractius” per donar cobertura a les llengües cooficials en lloc de posar “barreres d’entrada”. “Entenem que això passa pels incentius”, ha dit. Les mateixes fonts socialistes també han esperat tancar l’acord amb el PNB aquesta tarda.

Explicacions a Casado

Gómez ha demanat explicacions al líder del PP, Pablo Casdo, per haver assistit a una missa que va demanar una pregària en honor al dictador Francisco Franco. El portaveu socialista ha criticat que és una “irresponsabilitat absoluta” que requereix un “aclariment” per part de Casado.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (22-XI-2021)

184 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: