CORONAVIRUS: UNA GRAN SENSACIÓ D’IMPROVISACIÓ

“Una gran sensació d’improvisació ”
( JOSÉ ANTICH )

El Procicat, aquest ens administratiu al qual no se sap gaire bé com el Govern va lliurar les claus del poder a Catalunya el passat mes de març davant de la sobtada expansió de la pandèmia del coronavius, ha acordat aquest dimarts a la nit, a les 21 hores, un confinament de tancament perimetral a les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, que entrarà en vigor a les 00.00 hores d’aquest dimecres i es prolongarà durant 15 dies, és a dir, fins al 6 de gener, dia de Reis.

Experts de tots els colors té l’administració catalana i m’estaré molt de criticar la mesura que a hores d’ara ja ha de tenir tants defensors com detractors. Ni soc científic, ni soc metge, ni soc polític… i tampoc soc membre del Procicat. Tampoc no soc ni de la Cerdanya, ni del Ripollès, ni tinc un dels negocis que quedaran literalment arrasats per aquesta decisió. Solen ser aquestes festes les que ajuden a salvar una temporada ja de per si molt costa amunt. El toc de queda i els tancaments perimetrals durant els caps de setmana havia deixat desertes aquestes comarques de turisme d’hivern, excepte per a aquells ciutadans que podien desplaçar-se dijous i no tornar fins dilluns.

Dit el que no soc, sí que soc un analista polític i un curiós empedreït de com un govern es defensa en una situació tan complicada. Si la setmana passada el Govern de Catalunya a través del Procicat va oferir una sensació d’executiu tou que s’havia plegat als interessos econòmics -som un país pobre, repetien com una lletania els consellers un darrera d’un altre- aquest dimarts a la nit més que fer una sensació d’equilibrar la balança ha ofert una sensació d’improvisació i d’un cert caos.

El dia escollit per implementar aquestes mesures hauria pogut ser el cap de setmana passat i ens hauríem estalviat, d’una banda, malalts; per una altra, els sectors afectats haurien sabut en temps i forma a què atenir-se. I, finalment, milers de famílies no haurien d’estar desmuntant precipitadament el seu desplaçament a aquestes dues comarques que van començar a organitzar encara no fa tres dies i quan ja se sabia com es trobarien la Cerdanya i el Ripollès aquest dimarts. Si els periodistes coneixem amb diversos dies d’antelació les xifres que s’ofereixen -la famosa RT- des de la Generalitat es podia fer alguna cosa més que una roda de premsa a les 21 hores d’aquest dimarts. Segur que sí.
Informa:ELNACIONAL.CAT (23-12-2020)

354 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: