CORONAVIRUS: PUIGDEMONT PODIA HAVER ESTAT INVESTIT TELEMÀTICAMENT

El 30 de gener del 2018 hi hagué un daltabaix al Parlament de Catalunya i l’inici d’una llarga i fatigosa mort anunciada entre les relacions d’ERC i JxCat quan el president del Parlament, Roger Torrent, va evitar que la cambra catalana investís Carles Puigdemont a distància al·legant que protegia així les institucions i els diputats catalans davant la possibilitat de desafiar l’Estat i que aquest tornés a exercir la seva repressió amb virulència a Catalunya.

Ara, amb el coronavirus destrossant l’economia d’occident i les butxaques dels ciutadans més vulnerables, s’ha demostrat que la coartada de l’Estat per a impedir que el president a l’exili tornés a ser investit no s’aguanta per enlloc en ple segle XXI.

Per una banda, Pedro Sánchez es reunirà a distància aquest dissabte amb els presidents autonòmics per tractar de coordinar la gestió del coronavirus. Per l’altra, l’Eurocambra ha cancel·lat les votacions i s’ha anunciat que els líders europeus es reuniran per videoconferència per coordinar la resposta coordinada contra l’epidèmia.

Per acabar-ho d’adobar, el president de França, Emmanuel Macron, ha fet un tuit on assegura que “davant del Coronavirus, no deixem lloc a l’especulació i la inestabilitat. Europa haurà de fer tot el necessari en salut i en termes econòmics” i se’l pot veure a ell davant un monitor amb una connexió múltiple, dirigint el país telemàticament.

Tot plegat ha fet que el conseller de Polítiques Digitals i Administració consideri que sí que es pot governar telemàticament i ha recordat a la justícia espanyola que va dir a Puigdemont que no es podria timonejar un país a través de WhatsApp. També l’advocat del president a l’exili, Gonzalo Boye, feia una reflexió semblant, recordant que el TC va aplicar una mesura només per Catalunya quan s’ha demostrat que sí que es pot treballar telemàticament a gran escala i pilotant grans responsabilitats.

Jordi Pu1gnerO
✔
@jordiPuignero
Governar Europa telemàticament.
Un bon moment per recordar quan ara fa 2 anys l’Estat espanyol va impedir la investidura telemàtica de @krls Puigdemont amb l’argument que no es podia governar Catalunya per WhatsApp. #RepúblicaDigital https://twitter.com/EmmanuelMacron/status/1237447186834763778 …

Emmanuel Macron
✔
@EmmanuelMacron
Face au Coronavirus, ne laissons aucune place à la spéculation et à l’instabilité. L’Europe devra faire tout ce qui est nécessaire sur le plan sanitaire comme sur le plan économique.

Gonzalo Boye
✔
@boye_g
Pero eso fue en el caso de Catalunya porque ahora parece que ha de puede tanto a nivel de Consejo Europeo y Conferencia de Presidentes… resoluciones que no resisten la realidad: https://twitter.com/apuente/status/1237701457497001985 …
D’altra banda, el president Torra ha demanat a Sánchez que la pròxima reunió de la taula de diàleg es faci per videoconferència.
Informa:LAREPUBLICA.CAT (11-3-2020)

237 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: