CÒRSEGA CONVIDA PUIGDEMONT ARRAN DELS FETS DE CORIPE

El president del Consell Executiu de C√≤rsega, Gilles Simeoni, de la coalici√≥ nacionalista P√® a Corsica (Per C√≤rsega), ha convidat el president a l’exili, Carles Puigdemont, arran dels fets de Coripe, on es va simular el seu afusellament i posterior crema.

Simeoni ha indicat que “mentre a Espanya es crema un ninot” de Puigdemont, a C√≤rsega estarien “orgullosos de rebre’l”. El president cors tamb√© ha fixat data: el dia 2 de juny, coincidint amb el partit de futbol de les seleccions de C√≤rsega i Sardenya.

Simeoni recorda que al partit es lluir√† l’equipaci√≥ que van regalar a Puigdemont quan L’executiu cors va ser de visita institucional al Palau de la Generalitat de Catalunya. “Una bona ocasi√≥ per portar-la”, ha indicat.

Tot i que Puigdemont encara no ha respost la invitaci√≥, s√≠ que ha expressat que “√©s un plaer comptar amb la solidaritat” del president Gillles Simeoni.

SOLIDARITAT AMB CATALUNYA

El president cors ha mostrat m√©s d’una vegada solidaritat amb Catalunya. El novembre del 2018, Simeoni es va reunir amb el President del Parlament, Roger Torrent, a Ajaccio, capital de C√≤rsega. Durant la trobada, Torrent va traslladar al president cors la dif√≠cil situaci√≥ pol√≠tica que es viu a Catalunya i la “repressi√≥” que els l√≠ders pol√≠tics catalans que van impulsar l’1-O estan patint per defensar la democr√†cia.

Tamb√© el Parlament cors es va omplir de lla√ßos grocs en suport als presos. Simeoni va acabar la seva intervenci√≥ en la primera sessi√≥ de la cambra posant-se el lla√ß groc a la jaqueta, com ja havien fet altres diputats del seu govern. Simeoni va expressar que “com tot dem√≤crata” ha de defensar les persones que van fer “de manera pac√≠fica i democr√†tica” el refer√®ndum d’autodeterminaci√≥.
Informa:ELNACIONAL.CAT (22-4-2019)

706 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: