COSTA CARREGA CONTRA RUFIÁN: ” FINS QUAN ET DEIXARÀS HUMILIAR ?”

El jurista o i exvicepresident de la mesa del Parlament Josep Costa ha carregat amb duresa contra el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, després que La Moncloa hagi anunciat que només farà complir la quota del 6% de les llengües cooficials a les plataformes amb seu a Espanya. És a dir: ni Netflix, ni HBO, ni Amazon Prime.

Costa ha criticat Rufián amb una pregunta molt dura: “Fins quan et deixaràs humiliar pel PSOE i els Comuns?”. També ha usat una expressió en anglès que deixa entendre a Rufián que si l’enganyen dos cops “la vergonya és seva”.

L’exportaveu d’Esquerra Republicana al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha avisat al govern espanyol que si no s’incorpora Netflix i les altres plataformes a la llei audiovisual, “no s’hauria d’aprovar” i recorda que “coincidirà amb els pressupostos”.

L’exdiputat d’ERC ha reaccionat a l’última notícia sobre la llei audiovisual, un dels principals acords d’ERC amb el govern de Pedro Sánchez per tirar endavant els pressupostos de l’executiu central. Tardà ha valorat negativament que només s’inclogui les plataformes espanyoles a la quota del 6% de català que van acordar amb Sánchez i ha demanat que s’inclogui les altres plataformes com Netflix.

“Ens hi juguem la llengua”, ha assegurat l’exdiputat d’ERC
ERC es defensa

Segons l’ACN, ERC assegura que l’acord amb el govern espanyol sobre la quota del 6% per a llengües cooficials a la llei audiovisual: “era de mínims” i que se seguirà treballant “via esmenes”. L’executiu de Pedro Sánchez ha admès aquest dimarts que el projecte de llei audiovisual aprovat al Consell de Ministres només obliga a respectar la quota per al català, basc i gallec a les plataformes amb seu a Espanya, com Filmin o Movistar+. Fins ara s’havia assumit que també l’haurien d’aplicar Netflix, HBOMax o Amazon Prime.

El govern espanyol ha defensat que el que inclou la llei és el que es va pactar amb ERC i ha argumentat que la directiva europea que es transposa té molta complexitat i limita la capacitat d’intervenir sobre les plataformes internacionals. Els republicans ja han avançat que presentaran esmenes en el tràmit parlamentari que s’iniciarà al Congrés arran de l’aprovació del projecte de llei en el Consell de Ministres per assegurar la protecció del català.
Informa:ELNACIONAL.CAT (30-XI-2021)

189 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: