COSTA VOL ESQUIVAR LA PLANTADA DELS LLETRATS DEL PARLAMENT

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha proposat una nova f√≥rmula per tal de publicar la resoluci√≥ contra la monarquia que va aprovar aquest divendres el plenari del Parlament. Junts, ERC i la CUP van aprovar ahir una resoluci√≥ conjunta que declarava Catalunya republicana i afirmava que “no reconeixia ni volia tenir cap rei”, per√≤ ho va fer amb una enorme pol√®mica. Alguns funcionaris van advertir que no publicarien els textos m√©s compromesos al Butllet√≠ Oficial del Parlament (BOPC), perqu√® entenen que podrien anar “contra el criteri del Tribunal Constitucional”.

Davant aix√≤, Costa ha assegurat en una piulada que hi hauria una manera d’esquivar la plantada dels lletrats: que els membres de la Mesa assumeixin personalment la responsabilitat de publicar-les, tal com va passar amb la Llei del Refer√®ndum. Aquesta √ļltima acci√≥ va portar tots els aleshores membres a judici i encara esperen la sent√®ncia.

“Ahir v√†rem aprovar diverses resolucions ratificant la voluntat independentista i republicana de la majoria del Parlament. Com va passar amb la Llei del Refer√®ndum, sembla que els membres de la Mesa haurem d’assumir personalment la responsabilitat de publicar-les o no fer-ho”, ha dit.

Ahir vàrem aprovar diverses resolucions ratificant la voluntat independentista i republicana de la majoria del @parlamentcat.

Com va passar amb la Llei del Referèndum, sembla que els membres de la Mesa haurem d’assumir personalment la responsabilitat de publicar-les o no fer-ho. pic.twitter.com/WpBcv2qCOm

‚ÄĒ Josep Costaūüéó (@josepcosta) August 8, 2020
En concret, el recel dels lletrats √©s sobre els punts 4 i 5 de la resoluci√≥, relatius al “pacte del 78” i la “Rep√ļblica catalana”.

Junts per Catalunya ja va demanar ahir a la cambra que actu√Į contra els funcionaris que es neguin a fer la publicaci√≥ al BOPC i el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, tamb√© es va pronunciar al respecte.”El ple del Parlament √©s sobir√†. Cap funcionari no pot decidir si es publica o no una resoluci√≥ votada pel ple. Vaja, fins aqu√≠ pod√≠em arribar”, va dir.

El ple del Parlament és sobirà. Cap funcionari no pot decidir si es publica o no una resolució votada pel Ple. Vaja, fins aquí podíem arribar. https://t.co/7xe0HRUxOw

‚ÄĒ Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) August 7, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-8-2020)

159 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: