COSTA VOL ESQUIVAR LA PLANTADA DELS LLETRATS DEL PARLAMENT

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, ha proposat una nova fórmula per tal de publicar la resolució contra la monarquia que va aprovar aquest divendres el plenari del Parlament. Junts, ERC i la CUP van aprovar ahir una resolució conjunta que declarava Catalunya republicana i afirmava que “no reconeixia ni volia tenir cap rei”, però ho va fer amb una enorme polèmica. Alguns funcionaris van advertir que no publicarien els textos més compromesos al Butlletí Oficial del Parlament (BOPC), perquè entenen que podrien anar “contra el criteri del Tribunal Constitucional”.

Davant això, Costa ha assegurat en una piulada que hi hauria una manera d’esquivar la plantada dels lletrats: que els membres de la Mesa assumeixin personalment la responsabilitat de publicar-les, tal com va passar amb la Llei del Referèndum. Aquesta última acció va portar tots els aleshores membres a judici i encara esperen la sentència.

“Ahir vàrem aprovar diverses resolucions ratificant la voluntat independentista i republicana de la majoria del Parlament. Com va passar amb la Llei del Referèndum, sembla que els membres de la Mesa haurem d’assumir personalment la responsabilitat de publicar-les o no fer-ho”, ha dit.

Ahir vàrem aprovar diverses resolucions ratificant la voluntat independentista i republicana de la majoria del @parlamentcat.

Com va passar amb la Llei del Referèndum, sembla que els membres de la Mesa haurem d’assumir personalment la responsabilitat de publicar-les o no fer-ho. pic.twitter.com/WpBcv2qCOm

— Josep Costa🎗 (@josepcosta) August 8, 2020
En concret, el recel dels lletrats és sobre els punts 4 i 5 de la resolució, relatius al “pacte del 78” i la “República catalana”.

Junts per Catalunya ja va demanar ahir a la cambra que actuï contra els funcionaris que es neguin a fer la publicació al BOPC i el mateix president de la Generalitat, Quim Torra, també es va pronunciar al respecte.”El ple del Parlament és sobirà. Cap funcionari no pot decidir si es publica o no una resolució votada pel ple. Vaja, fins aquí podíem arribar”, va dir.

El ple del Parlament és sobirà. Cap funcionari no pot decidir si es publica o no una resolució votada pel Ple. Vaja, fins aquí podíem arribar. https://t.co/7xe0HRUxOw

— Quim Torra i Pla (@QuimTorraiPla) August 7, 2020
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-8-2020)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: