COTARELO: POTSER CALDRÀ SANG PER REGAR LA LLIBERTAT DE CATALUNYA

L’eterna dicotomia entre lliristes i hiperventilats ha patit avui un nou capítol després del sorprenent tuit de Ramon Cotarelo, el catedràtic madrileny establert a Girona i que ha abraçat la causa independentista amb les tesis més contundents i unilaterals.

Cotaraelo ha citat Thomas Jefferson, el tercer president dels Estats Units d’Amèrica i considerat un dels pares fundadors de la nació. De fet, va ser ell perquè va ser el principal autor de la Declaració d’Independència dels Estats Units de 1776.

El catedràtic ha buscat una cèlebre frase del president nord-americà de l’any 178 i que diu el següent: “”De vegades, l’arbre de la llibertat s’ha de regar amb sang de patriotes i tirans. És el seu abonament natural.”

És inevitable pensar que Cotarelo ha fet un paral·lelisme amb el procés català. Sovint s’ha parlat que la via eslovena és un bon referent perquè Catalunya assoleixi la independència però cal recordar que hi va haver 6 morts. Assolir la República catalana sense vessar sang és el que hauria de ser normal en ple segle XXI però hi ha qui parla que com que la mentalitat imperialista espanyola és més pròpia del XVIII això no serà possible.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (11-2-2020)

289 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: