CREIX LA CRISI ENTRE LLEÓ I CASTELLA: TRES POBLES MÉS VOLEN LA SECESSIÓ

La crisi territorial de Castella i Lleó continua creixent. Tres ajuntaments lleonesos més han votat a favor que Lleó abandoni la comunitat autònoma de Castella i Lleó i en creï una de nova. Concretament es tracta dels municipis de Cabrillanes, Crémenes i Matadeón de los Oteros.

La proposta ha tirat endavant en els tres pobles amb els vots a favor del PP -Cs no té representació-, al contrari de la posició que va tenir el partit de Pablo Casado a Lleó, Zamora i Salamanca, on la Unión del Pueblo Leonés (UPL) va rebre el suport del PSOE i Podemos en la seva iniciativa de crear la Regió Lleonesa. Per contra, el PSOE s’ha oposat a la secessió a Cabrillanes i s’ha abstingut a Crémenes.

El secretari general de l’UPL, Luis Mariano Santos, ha informat que el pla de la formació va per bon camí i que l’objectiu és sumar el major nombre de municipis possibles a la iniciativa. També ha anunciat que aquest dilluns la proposta s’aprovarà a Santa María del Páramo, capital de comarca on el seu partit té la majoria absoluta. Tanmateix, Santos ha aclarit que la proposta s’executarà sempre “dins dels límits de la Constitució i la llei”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-12-2019)

201 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: