CREIX L’ESCÀNDOL: UNA FUNDACIÓ SUÏSSA PAGAVA ELS VOLS DE JUAN CARLOS I

El diari Tribune de Genève ha revelat aquesta tarda una altra notícia sobre els diners del rei Joan Carles a Suïssa, i segueix creixent l’escàndol. Una fundació helvètica pagava el vols secrets del monarca, els que no volia que es coneguessin oficialment, segons el rotatiu, que cita dades de la investigació que està fent la Fiscalia suïssa sobre aquest cas.

Segons la Tribune de Genève els diners sortien de dos bancs suïssos, cosa que confirmaria un altre cop la relació del monarca amb aquest país.

La fiscalia suïssa ja fa setmanes que està investigant un compte amb 100 milions de dòlars que tenia d’amagat el rei Joan Carles a Ginebra. Aquests diners procedeixen suposadament d’una donació, feta el 2007, pel ministeri de Finances de la casa reial saudita al beneficiari d’un compte corrent en el banc Mirabaud. I aquest compte corrent anava a nom de la fundació Lucum, una entitat panamenca de la qual Joan Carles I és l’únic beneficiari.

Tribune de Genève

@tdgch
Une fondation gérée depuis Genève payait les vols secrets de Juan Carlos http://dlvr.it/RSFfxp

Une fondation gérée depuis Genève payait les vols secrets de Juan Carlos
L’enquête sur l’argent de l’ex-roi d’Espagne révèle les millions versés pour des jets privés depuis deux banques suisses. L’argent vient d’une figure du Gotha, Alvaro de Orleans.

Posteriorment, des d’aquest compte, s’hauria fet una donació de 64 milions de dòlars a l’antiga amant del rei Joan Carles, Corinna Larsen. La donació, segons l’advocat de Larsen, era un regal del rei emèrit. El fiscal suís Yves Bertossa vol aclarir si aquests diners eren una comissió pagada a Corinna pel seu paper de mediadora en el contracte de les obres de l’AVE a la Meca, a l’Aràbia Saudita, que podrien ser l’origen dels diners de l’exmonarca espanyol segons la línia d’investigació.

300 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: