CREMA DE CONTENIDORS I CÀRREGUES POLICIALS A LA MANIFESTACIÓ DELS CDR PER L’1-O

Centenars de persones han sortit aquest divendres a la tarda als carrers de diferents ciutats del país, convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR), per commemorar el referèndum d’independència de l’1-O, el dia que se’n compleixen quatre anys. La mobilització a Barcelona ha acabat a la comissaria de la policia espanyola a Via Laietana, on s’han produït enfrontaments entre els Mossos d’Esquadra i manifestants, a més de cremes de contenidors, que han acabat amb almenys diverses persones identificades.

La manifestació més gran ha estat al centre de la capital catalana, on prop d’unes 700 persones -segons fonts municipals- han caminat des d’un quart de vuit del vespre. Els manifestants s’han concentrat a l’avinguda Josep Tarradellas i un cop s’han posat en marxa han tallat la plaça Francesc Macià i han començat a caminar rere una pancarta amb el lema “Ni un pas enrere, independència”.

Els manifestants també han passat per passeig de Gràcia per l’avinguda Diagonal escortats per un dispositiu policial discret amb agents que han anat tallant les cruïlles a mesura que hi arribava la manifestació. Poc després els manifestants han arribat a la Via Laietana fins a la prefectura de la policia espanyola. Allà, una desena de furgonetes de la Brigada Mòbil dels Mossos feia pantalla davant la comissaria.

La manifestació ha anat creixent en participació a mesura que s’ha anat movent, amb els participants cridant consignes com ara “Ni oblit ni perdó”, “Els carrers seran sempre nostres” o “Fora les forces d’ocupació”. Entre els participants, gent de totes les edats, en el que suposa un més dels actes previstos arreu del país per commemorar el quart aniversari de l’1-O.

Les mobilitzacions també s’han secundat arreu del país, en ciutats com Vic, Tarragona, Girona, Reus, Rubí o Terrassa. A la capital d’Osona, per exemple, s’han cremat imatges del rei, d’un antiavalots de la policia, i de la justícia espanyola. Per altra banda, a Tarragona, s’ha mobilitzat mig miler de persones que han acabat la manifestació a la Imperial Tàrraco.

A Girona, també més de mig miler de persones s’han manifestat aquest divendres al vespre per reivindicar el mandat de l’1-O. La mobilització ha començat davant de la delegació del Govern i sota la pancarta “Nosaltres vam decidir. Polítics traïdors” han fet un llarg recorregut per diversos barris de la ciutat. Finalment, la concentració ha arribat a la subdelegació del govern espanyol. Allà, alguns dels congregats han encès espelmes enmig de Jaume I i han cremat imatges amb els logotips dels cossos policials i les sigles dels partits independentistes.

Informa:NACIODIGITAL.CAT(1-X-2021)

149 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: