CRIDA URGENT PER PAGAR EL 5,8 MILIONS DE FIANÇA DELS DISSET PROCESSATS PEL 13

 

“caixadesolidaritat.cat “

“Alguns dels processats pel 13 tenen 13 dies per dipositar una fiança solidària de 5,8 milions”

Falten 13 dies. El dia 10 de maig, disset dels trenta processats pel jutjat número 13 de Barcelona (el famós jutjat número 13!) hauran d’haver pagat la fiança solidària que els ha imposat la jutgessa pel presumpte delicte de malversació suposadament comès arran de la celebració del referèndum de l’1-O. Saben de quant els parlo? De 5,8 milions d’euros (5,8 milions d’euros!) que han d’haver reunit abans de quinze dies. Hi pensava ahir, en veure com uns quants d’ells desfilaven l’un rere l’altre davant la jutgessa (la resta ho faran d’aquí a uns dies), perquè aquesta els comunicava personalment l’acte de processament. És el seu compte enrere particular per reunir aquests 5,8 milions d’euros.

 

Si d’aquí a 13 dies (13, com el jutjat) no els han dipositat (i jo no sé com es fa, això d’una fiança solidària) el jutjat els embargarà els béns. I ara em diran vostès per què carai els ho explico jo això, i més avui que és dia de reflexió. Doncs justament per això, perquè avui és un dia tranquil, sense soroll polític, que convida a la reflexió. Un dia ens vàrem preguntar què ens costaria, això del referèndum.

 

PENA ANTICIPADA

 

Doncs ja ho veuen. Hi ha un preu desigual. A alguns, de moment, ja els està costant 5,8 milions d’euros quan estan simplement processats però el judici encara els queda lluny. Una mena de pena anticipada, vaja. I una pena que toca la butxaca, la personal i, costa poc d’imaginar, la de totes les seves famílies. El Tribunal de Cuentas a l’expresident Mas, a Homs, a Rigau, a Ortega i a uns quants més ja els va imposar una fiança de 5,2 milions per la consulta del 9-N.

 

I la caixa de solidaritat va fer curt i els van embargar els seus habitatges particulars. Aquest cop, si ho tinc ben entès, que em sembla que l’hi tinc, la caixa de solidaritat torna a fer curt. I molt. Perquè són molts, 5,8 milions. Complicada, la solidaritat en temps de campanya electoral, curses partidistes entre l’independentisme i una repressió desfermada. Però gràcies a tota aquesta gent vàrem votar l’1-O. I el preu (injust, innecessari, inventat, excessiu i tot el que vostès vulguin) em sembla que hauria d’anar molt més repartit. La solució la trobaran a caixadesolidaritat.cat.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (27-4-2019)

 

505 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: