CRISI OBERTA AL CCMA PER L’ADEU DE MÃ’NICA TERRIBAS

L’adeu de Mònica Terribas, anunciat de forma imprevista divendres passat, ha obert una crisi interna a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El consell de govern dels mitjans públics s’ha reunit de forma extraordinària aquest dilluns per abordar la marxa de la veu més escoltada de Catalunya Ràdio. En el transcurs de la sessió, l’actual presidenta de la Corpo, Núria Llorach, ha demanat el cessament del director de l’emissora, Saül Gordillo.

Les relacions entre Gordillo i Terribas no havien estat fàcils, i fins al comiat el tracte entre un i l’altre havia estat més aviat distant. Llorach ha argumentat una “pèrdua greu” de la confiança amb ell i ha plantejat l'”evidència” d’una manca de voluntat per part seva per tal de mantenir l’actual format d’El matí de Catalunya Ràdio, el programa que ha dirigit i presentat Mònica Terribas en les últimes set temporades.

La proposta de Llorach, però, no ha obtingut la majoria qualificada necessària de dos terços entre els membres del Consell de Govern. La votació ha quedat dos a dos -hi han votat a favor la mateixa Llorach i el conseller Antoni Pemán, també proposat per CiU-. Malgrat que Llorach, com a presidenta en funcions de la Corpo podia exercir un vot de qualitat, no ho ha fet.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (20-7-2020)

335 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: