CRIT D’AUXILI DELS TREBALLADORS DE TV3: VOLEN UN CONSELL PROFESSIONAL I INDEPENDENT DELS PARTITS

D’aquí a molt pocs mesos el Parlament ha de designar els 7 membres del Consell de Govern que hauran de dirigir la CCMA durant els pròxims anys, i ha començat la ronda de consultes amb representants del sector audiovisual i dels mitjans de comunicació.

Les representants dels Comitès d’Empresa i dels Consells Professionals d’Informatius i de Programes de TV3 i Catalunya RĂ dio han comparegut a la ComissiĂł de Control de la CCMA convidades pels grups parlamentaris per exposar les propostes per a l’elecciĂł del Consell de Govern de la CorporaciĂł Catalana de Mitjans Audiovisuals.

En les diferents compareixences han advocat per un Consell de Govern amb membres professionals i independents, no subjectes a la disciplina dels partits que els nomenin, que siguin designats com un equip que ha de gestionar els Mitjans Públics en tots els seus vessants: Des del compromís de servei públic, com a empresa audiovisual productora de continguts i impulsora d’innovació tecnològica.

Els treballadors de l’ens pĂşblic exigeixen “un consell nou alliberat de quotes partidistes, que sigui fruit del consens de tothom que valora els mitjans pĂşblics, i no nomĂŠs del consens entre els partits del govern o dels partits mĂŠs grans del Parlament, per sumar un ampli suport social i polĂ­tic, que ĂŠs el que necessita la CorporaciĂł per garantir la seva credibilitat, estabilitat i viabilitat”.

El comitè considera que “la CorporaciĂł necessita un equip pluridisciplinari que entengui que la CCMA ĂŠs un servei pĂşblic amb compromisos amb la ciutadania que ha de fomentar l’ús de la llengua, la cohesiĂł social, la igualtat de gènere el respecte a la diversitat social, funcional i polĂ­tica i combatre els estigmes del racisme, l’homofòbia, la transfòbia i la violència masclista entre altres xacres socials”.

TambĂŠ creuen que “el nou Consell ha de comprendre que la CCMA ĂŠs tambĂŠ una potent productora de continguts audiovisuals que necessita urgentment estabilitat institucional i pressupostĂ ria per mantenir la seva capacitat de producciĂł, els seus canals de televisiĂł, emissores de rĂ dio i mitjans digitals, i que s’ha d’orientar cap a la producciĂł de continguts audiovisuals per a totes les finestres i plataformes existents”.

En definitiva, els professionals volen a professionals al capdavant de la CorporaciĂł, un equip nou que conegui el sector audiovisual en totes les seves vessants i “que s’allunyi de la concepciĂł antiquada d’una corporaciĂł instrumentalitzada al servei dels interessos polĂ­tics dels partits del govern”.

Per tot plegat, els representants dels treballadors de la cadena, han reclamat de nou que s’acordi un contracte programa amb un finançament plurianual per emprendre amb confiança els reptes de futur. Pensen que ĂŠs clau que la nova CCMA tingui autonomia de funcionament i no estigui subjecta “als ritmes que imposa l’AdministraciĂł, que bloqueja la presa de decisions dins de l’empresa i limita la negociaciĂł col¡lectiva amb els treballadors”, segons afirmen.

Finalment, defensen que el futur consell ha de comptar amb el coneixement i l’experiència dels seus professionals, i elaborar un pla de participació dels treballadors en l’estratègia empresarial i en l’organització dels processos productius, tal com disposa la Llei del 2019.
Informa:RACOCATALA.CAT (5-VII-2021)

79 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: