CRIT D’AUXILI DELS TREBALLADORS DE TV3: VOLEN UN CONSELL PROFESSIONAL I INDEPENDENT DELS PARTITS

D’aquí a molt pocs mesos el Parlament ha de designar els 7 membres del Consell de Govern que hauran de dirigir la CCMA durant els pròxims anys, i ha començat la ronda de consultes amb representants del sector audiovisual i dels mitjans de comunicació.

Les representants dels Comitès d’Empresa i dels Consells Professionals d’Informatius i de Programes de TV3 i Catalunya Ràdio han comparegut a la Comissió de Control de la CCMA convidades pels grups parlamentaris per exposar les propostes per a l’elecció del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

En les diferents compareixences han advocat per un Consell de Govern amb membres professionals i independents, no subjectes a la disciplina dels partits que els nomenin, que siguin designats com un equip que ha de gestionar els Mitjans Públics en tots els seus vessants: Des del compromís de servei públic, com a empresa audiovisual productora de continguts i impulsora d’innovació tecnològica.

Els treballadors de l’ens públic exigeixen “un consell nou alliberat de quotes partidistes, que sigui fruit del consens de tothom que valora els mitjans públics, i no només del consens entre els partits del govern o dels partits més grans del Parlament, per sumar un ampli suport social i polític, que és el que necessita la Corporació per garantir la seva credibilitat, estabilitat i viabilitat”.

El comitè considera que “la Corporació necessita un equip pluridisciplinari que entengui que la CCMA és un servei públic amb compromisos amb la ciutadania que ha de fomentar l’ús de la llengua, la cohesió social, la igualtat de gènere el respecte a la diversitat social, funcional i política i combatre els estigmes del racisme, l’homofòbia, la transfòbia i la violència masclista entre altres xacres socials”.

També creuen que “el nou Consell ha de comprendre que la CCMA és també una potent productora de continguts audiovisuals que necessita urgentment estabilitat institucional i pressupostària per mantenir la seva capacitat de producció, els seus canals de televisió, emissores de ràdio i mitjans digitals, i que s’ha d’orientar cap a la producció de continguts audiovisuals per a totes les finestres i plataformes existents”.

En definitiva, els professionals volen a professionals al capdavant de la Corporació, un equip nou que conegui el sector audiovisual en totes les seves vessants i “que s’allunyi de la concepció antiquada d’una corporació instrumentalitzada al servei dels interessos polítics dels partits del govern”.

Per tot plegat, els representants dels treballadors de la cadena, han reclamat de nou que s’acordi un contracte programa amb un finançament plurianual per emprendre amb confiança els reptes de futur. Pensen que és clau que la nova CCMA tingui autonomia de funcionament i no estigui subjecta “als ritmes que imposa l’Administració, que bloqueja la presa de decisions dins de l’empresa i limita la negociació col·lectiva amb els treballadors”, segons afirmen.

Finalment, defensen que el futur consell ha de comptar amb el coneixement i l’experiència dels seus professionals, i elaborar un pla de participació dels treballadors en l’estratègia empresarial i en l’organització dels processos productius, tal com disposa la Llei del 2019.
Informa:RACOCATALA.CAT (5-VII-2021)

240 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: