CRÍTIQUES DINS D’ERC PER L’ABSTENCIÓ A LA INVESTIDURA DE SÁNCHEZ

La decisió d’ERC d’abstenir-se en la segona ronda d’investidura de Pedro Sánchez ha aixecat cert malestar en el si de la formació. El sentit dels catorze vots republicans, que no eren decisius, ja que el PSOE i Podem no havien arribat a un acord de govern, són la traducció de l’actitud de diàleg oferta per Gabriel Rufián en els dos debats d’investidura. El líder d’ERC a Madrid ha apel·lat a l’entesa i el diàleg perquè Sánchez pogués governar, un posicionament que no ha agradat a alguns militants.

Pilar Valluguera, candidat d’ERC al Parlament en les últimes eleccions i ex-regidora a l’Ajuntament de Barcelona, diu que se sent dolguda perquè Sánchez és còmplice del 155′ i creu que l’anàlisi fet per Rufián des del faristol del parlament ‘és erroni’: ‘La nostra feina no és salvar Espanya, és aconseguir la independència per bastir el país que somniem’.O l’ex-eurodiputat d’ERC Josep-Maria Terricabras, que es feia dues preguntes en clau crítica: ‘No hem dit fins ara que no ens fan por les urnes? Defensarem Catalunya o ens passarem a l’altra banda?‘.

Una altra veu important és la d’Enric Pujol, impulsor del Col·lectiu Primer d’Octubre, un corrent interna d’ERC crítica amb la direcció, o Jordi Pesarrodona, que ha expressat no estar d’acord en l’abstenció d’ERC: ‘A mi ningú m’ha consultat res, com a militant i represaliat em sento decebut, sol i trist! Escolteu bé per això, l’esperit de l’1-O segueix ferm’.

Una abstenció inútil??? A una proposta de president còmplice del 155?, de la presó? de les suspensions? dels exilis?. No crec que els i les militants de base estiguem gaire contents avui, que som els que donem la cara. Així, no

— Pilar Vallugera#SiSí 🎗 (@PilarVallugera) July 25, 2019
Informa:VILAWEB.CAT (25-7-2019)

333 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: