CRUANYES ABANDONA ERC, CANSAT DE LA POLÍTICA TOVA DEL PARTIT

L’exvicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) Pep Cruanyes ha fet públic aquest diumenge que va trencar el carnet d’ERC ara fa un any per “desacord amb la manca de resposta política del partit a la repressió de l’Estat”. Cruanyes argumenta que no ha anunciat abans el trencament amb el seu partit perquè el seu càrrec dins l’ANC podia fer malinterpretar aquest moviment.

En un fil a Twitter, Cruanyes ha carregat durament contra els republicans argumentant que han prioritzant les tàctiques i polítiques partidistes per culpa de la por a la repressió, i retreu que es preferís aquesta via enlloc de continuar per la la “lluita per les llibertats” i denunciant la vulneració de drets a Catalunya.

Avui faig públic que m’he donat de baixa d’ERC. Ho vaig fer ara farà un any però no ho vaig dir per tal que no pogués ser mal interpretat pel càrrec que tenia.
Ho he fet per desacord amb la manca de resposts política del partit a la repressió de l’Estat.

— Josep Cruanyes i Tor (@pep_cruanyes) June 28, 2020

Per no defensar les nostres institucions, el Govern i el Parlament, amb una manca de sentit d’estat.
Per prioritzar polítiques partidistes condicionades en bona part per la por a la repressió, en lloc de seguir la lluita per les llibertats i denunciar la vulneració de drets.

— Josep Cruanyes i Tor (@pep_cruanyes) June 28, 2020
Cruanyes no s’ha aturat aquí i ha argumentat que ERC ha transigit la repressió i que això es tradueix en “menysprear la voluntat política” de Catalunya. Per últim, l’exvicepresident de l’Assemblea ha mostrat el seu desacord amb les polítiques memòria, llengua i cultura que la seva antiga formació està duent a terme.

Transigir a la repressió vol dir menysprear la voluntat política del nostre poble.
També pel desacord amb les polítiques de memòria i en relació amb la llengua i la cultura.

— Josep Cruanyes i Tor (@pep_cruanyes) June 28, 2020
T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Informa:ELNACIONAL.CAT (28-6-2020)

325 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: