Nou embat de Ciutadans. El partit ha canviat de l√≠der a Catalunya, d’In√©s Arrimadas a Lorena Rold√°n, per√≤ la manera de fer continua sent la mateixa. Aquest dimecres han entrat al Parlament una petici√≥ perqu√® el Govern revoqui la consideraci√≥ d’entitat cultural a¬†√ímnium¬†“perqu√® no pugui seguir adoctrinant a les escoles”.

Segons denuncien a l’escrit, l’organitzaci√≥ que presideix Jordi Cuixart des de la pres√≥ de Lledoners, √©s una entitat pol√≠tica al servei de la causa independentista. De fet, la defineixen com a “col¬∑laboradora necess√†ria dels partits separatistes” per al “cop a la democr√†cia del 2017”.

Per a Cs √©s evident que al llarg de la seva traject√≤ria √ímnium “ha demostrat tenir una funci√≥ m√©s pol√≠tica que cultural”. Aix√≠ mateix denuncien¬†que la seva condici√≥ d’entitat cultural li permet “entrar lliurement a les escoles amb excuses com concursos literaris”, “que els centres escolars s’hi associ√Įn” o que “els seus socis tinguin descomptes a museus com per exemple el MACBA”. Per tot aix√≤ conclouen que el missatge que se’n despr√®n √©s que “ser separatista √©s rendible econ√≤micament”.

La demanda de Ciutadans arriba dos dies despr√©s que el president d’√ímnium, que t√©¬†173.000 socis, hagi demanat a Pedro S√°nchez una reuni√≥ formal en el marc de la ronda de contactes del president en funcions amb diverses organitzacions de la societat civil.