CUES A ALACANT PER COMPRAR LLIBRES EN CATALÀ A LA CINQUENA EDICIÓ DE LA PLAÇA DEL LLIBRE

Espectacular èxit de la cinquena edició de la Plaça del Llibre a Alacant, País Valencià. Centenars de persones han fet cua per poder gaudir d’aquest esdeveniment en què les editorials valencianes exposen llibres en català i reuneixen lectors i escriptors en el que seria la versió valenciana de Sant Jordi.

La Plaça del Llibre d’Alacant és un projecte coordinat i organitzat per la Fundació FULL – Fundació pel Llibre i la Lectura, Escola Valenciana – La Cívica, la Universitat d’Alacant, l’Associació d’Editors del País Valencià (AEPV),l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), Acció Cultural del País Valencià (ACPV), el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques d’Alacant i l’Institut d’Estudis Catalans (IEC).

Aquest projecte compta amb el decidit suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana però enguany no ha rebut el suport del consistori. L’alcalde és el popular Luis Barcala.
El suport del món cultural i educatiu

En la seva inauguració, el vicerector d’Estudis, Qualitat i Llengües de la Universitat d’Alacant, Francisco Torres, ha celebrat la consolidació del treball conjunt entre la institució i l’organització del festival literari en les seves cinc edicions i ha remarcat el compromís de la Universitat amb el certamen.

Per la seva banda, Elionor Ortolà, vicepresidenta d’Escola Valenciana a Alacant, ha remarcat el paper de les escoles en el foment de la lectura en la nostra llengua i ha incidit que la llengua és un patrimoni que no pot quedar oblidat. “La Plaça del Llibre d’Alacant contribueix perquè la llengua estiga present als més menuts a través dels llibres”, ha afirmat Ortolà fent referència al lema de les Trobades 2020 d’Escola Valenciana, “Arrels de vida, llavors de futur”.

Teresa Val, de la Fundació FULL, també ha destacat l’aposta per la literatura infantil i juvenil que fa l’edició d’Alacant i ha fet valdre la unió d’entitats i institucions d’àmbits diferents perquè l’esdeveniment siga possible. “Amb la Plaça del Llibre, la ciutat d’Alacant es converteix en la capital dels llibres en valencià durant un cap de setmana. A més, és l’esdeveniment més important de les lletres valencianes en el Dia del Llibre”, ha celebrat Val.
Informa:ELNACIONAL.CAT (26-4-2021)

223 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: