JUNTS PER CATALUNYA DECIDEIX RELLEVAR JAUME ALONSO-CUEVILLAS A LA MESA DEL PARLAMENT

Junts per Catalunya ha decidit rellevar Jaume Alonso-Cuevillas com a secretari segon de la Mesa del Parlament i situar-hi Aurora Madaula després de la polèmica per les seves declaracions sobre l’aprovació de resolucions a la cambra. L’advocat va dir que era una “bestiesa” fer declaracions simbòliques a la cambra catalana que puguin inhabilitar polítics. La decisió s’ha pres després que aquest mateix dilluns Cuevillas posés el seu càrrec a disposició de la presidenta del Parlament, Laura Borràs, i del partit. La proposta de Madaula l’ha fet la mateixa Borràs, i ha estat consensuada amb Carles Puigdemont i Jordi Sànchez. S’haurà d’aprovar a la propera executiva. Cuevillas, no obstant, seguirà com a diputat de JxCat.

El membre de la mesa del parlament, Jaume-Alonso Cuevillas, ha emès un comunicat per a oferir la seva visió després de la polseguera ocasionada en una entrevista a VilaWeb, abans de ser substituït, en la qual es declarava partidari de no de tramitar les resolucions contra el rei espanyol ni per l’autodeterminació. L’advocat es reafirma en la seva opinió i assenyala que no és partidari de tramitar les propostes que són “merament declaratives” perquè poden comportar inhabilitacions “gratuïtes sense cap benefici polític”. 05/04/2021 10:25 am

Diu que no té por de ser inhabilitat i que no renuncia a defensar els drets fonamentals, però que cal emprendre una “confrontació intel·ligent” que no comporti “inhabilitacions gratuïtes”. Diu que la mesa ha d’estar disposada, encara que això suposi un risc d’inhabilitació, a debatre certes qüestions que puguin aportar un benefici polític i assenyala dos exemples: “Investir un president malgrat la prohibició del TC i defensa la prevalença del reglament davant determinades resolucions judicials administratives”.

El comunicat comença amb una disculpa per haver emprat “imprudentment” la paraula “bestiesa”. Es referia al fet de debatre al Parlament resolucions que tinguin per objecte reprovar el rei o reafirmar el dret d’autodeterminació: “Què és més eficaç per a desgastar l’estat espanyol? Denunciar això o deixar que ens inhabilitin sense pena ni glòria per una bestiesa?”, deia a l’entrevista.

Al final del text, diu que l’opinió mostrada en l’entrevista “és personal” i no ha estat debatuda a la mesa ni en el si de Junts. Alhora, posa els seus càrrecs a disposició del partit i de la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Informa:VILAWEB.CAT (5-4-2021)

226 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: