CUIXART: AMINISTIA, AUTODETERMINACIÓ I UNA SOLUCIÓ POLÍTICA

El president Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, urgeix a les institucions catalanes a donar una resposta clara a la sentència. “Us han empresonat un vicepresident i una presidenta del Parlament i heu de donar una resposta consensuada i que la gent l’entengui!”, ha etzibat Cuixart en una entrevista per escrit a Tv3, en la que ha deixat ben clar els objectius de la mobilització ciutadana i institucional: “amnistia, autodeterminació i una solució política que l’Estat haurà de negociar”.

En la mateixa entrevista també alerta que la sentència del Suprem als líders del procés “obre les portes al totalitarisme i afecta a la qualitat democràtica d’Espanya”. En aquest sentit, recorda que “la sentència condemna també drets fonamentals i és també contra l’activisme social, des de la PAH Barcelona als piquets de vaga. Al final acabaran inventant el concepte de terrorista pacífic”, ironitza Cuixart des de la presó de Lledoners. El president d’Òmnium ha reiterat que no s’acollirà a cap hipotètic indult, ni mesura de reinserció o resocialització. “Si em donen el tercer grau, és clar que l’acceptaré”, ha avançat Cuixart. “Que el Tribunal afirmi que no dubta del meu compromís amb la no violència i em condemni a 9 anys per un delicte de sedició és kafkià”, afegeix en aquest punt.

Pel que fa a les protestes postsentència Cuixart ha demana rebutjar clarament els aldarulls després de cinc nits de disturbis arreu de Catalunya. “El moviment sobiranista és no violent. I no es pot qüestionar si ha de condemnar la violència, la condemna ha de ser rotunda”, ha volgut deixar clar Cuixart aquest dissabte en una entrevista al programa ‘FAQS’ de TV3. “La nostra funció és pressionar sempre des de l’exercici dels drets fonamentals i l’acció no violenta”, ha recordat el president d’Òmnium, condemnat a 9 anys de presó. “La sentència no s’aguanta perquè l’exercici de la desobediència civil i la sedició, que vol dir violència, són conceptes antagònics”, ha criticat Cuixart.

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-10-2019)

252 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: