CUIXART: ” AQUESTA CONSTITUCI√ď S’HA CONVERTIT EN UNA MORDASSA “

El president d’√ímnium, Jordi Cuixart, ha enviat una carta als socis de l’entitat el Dia de la Constituci√≥, aquest divendres al mat√≠. “La Constituci√≥ que no defensa els drets dels seus conciutadans es converteix en una mordassa”, ha deixat escrit des de la pres√≥ de Lledoners, on est√† tancat des de fa m√©s de dos anys.

Carta des de la presó:
la Constitució que suposadament havia de garantir les llibertats dels ciutadans és avui l’excusa ideal per retallar drets fonamentals, una mordassa. #6D https://t.co/t5HHSXxnMc

‚ÄĒ Jordi Cuixart (@jcuixart) 6 de desembre de 2019
Cuixart, que considera que la carta magna espanyola tamb√© √©s “l’excusa ideal” per retallar drets fonamentals, tamb√© envia una advert√®ncia a l’Estat als partits catalans: “No renunciarem mai al dret a l’autodeterminaci√≥”. El president de l’entitat cultural tamb√© subratlla que la “persecuci√≥” dels qui q√ľestionen les lleis “contradiu l’esperit de qualsevol constituci√≥ democr√†tica”.

“780 dies despr√©s que els poders de l‚ÄôEstat ens empresonessin en nom de l‚Äôarticle 2 de la Constituci√≥ i en un dia com el d‚Äôavui, l‚Äô√ļnica cosa a celebrar √©s que seguim lluitant per la llibertat, la cultura i la defensa dels drets humans”, destaca a la carta als socis.

Cuixart tamb√© sentencia que la “farsa” ha quedat del tot “desemmascarada” i no nom√©s s’incompleix “sistem√†ticament” l‚Äôacc√©s a drets constitucionals com l‚Äôhabitatge, sin√≥ que es condemna penalment la protesta “que permet protegir-los”, ara amb un nou decret per tallar l‚Äôacc√©s a internet sobre la taula i en una “espiral de retallada de llibertats” que l‚ÄôEstat justifica en la defensa de la “sagrada unitat d‚ÄôEspanya”. “Una regressi√≥ democr√†tica en tota regla i del tot impr√≤pia a la Uni√≥ Europea”, sost√©.
Informa:ELNACIONAL.CAT (6-12-2019)

142 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: