CUIXART COMPLIRÀ TOTA LA CONDEMNA I NO ACCEPTA BENEFICIS PENITENCIARIS

En el segon aniversari del 20-S, Jordi Cuixart, president d’Òmnium, ha anunciat que “complirĂ  Ă­ntegrament la condemna” que li imposi el Tribunal Suprem perquè renuncia al programa individual de tractament de la presĂł.

En una entrevista des de Lledoners a Catalunya RĂ dio, Cuixart ha donat per fet que el condemnaran a uns 14 anys. Respecte als altres presos polĂ­tics, ha dit que “no farĂ  mai cap retret a ningĂş que opti per una altra opciĂł”.

​El lĂ­der d’Òmnium tambĂŠ ha precisat que des d’Òmnium no es demanarĂ  cap indult. “Amb una amnistia, l’Estat admet pĂşblicament que els fets pels quals hem estat condemnats sĂłn injustos”, ha dit.


La sentència

Cuixart ha avisat que la sentència no ha de suposar cap fre i que obrirĂ  la porta a un escenari de “lluita antifranquista”.

Cuixart s’ha ofert per “consensuar i liderar la resposta civil” a la sentència que farĂ  el Tribunal Suprem. Afegeix que des de la presĂł tambĂŠ hi hauran de donar resposta, sempre buscant una sortida democrĂ tica, des de la lluita no-violenta i grans consensos. “RespondrĂŠ com a pres polĂ­tic i complirĂŠ Ă­ntegrament la condemna”, ha assegurat Cuixart.

El president d’Òmnium ha concretat que la decisiĂł del judici estĂ  clarament marcada “pels poders de l’Estat”, com “la monarquia i l’Ibex35” i que “la resposta a la sentència ha de ser un fax al rei amb els noms dels pròxims empresonats, perquè ho tornarem a fer”.


La reacció a la sentència

Sobre la reacciĂł institucional a la sentència, el lĂ­der d’Òmnium avisa que no pot ser una fotografia, perquè seria una “falta de respecte” no donar una resposta polĂ­tica. “El PSOE actual no ĂŠs el PP ni Ciutadans, però que ningĂş s’enganyi: ha assumit el discurs oficial de l’Estat sense esperit crĂ­tic”.

Cuixart pensa que la decisiĂł sobre el judici de l’1-O traspassa els lĂ­mits jurĂ­dics i tambĂŠ n’ha fet responsables la monarquia i les empreses de l’Ibex35, que volen posar fi “al moviment independentista”.

Eleccions 10-N

Per Cuixart no hi ha cap dubte que cal anar a votar. I ho ha enfocat com una reacciĂł a la repressiĂł de l’Estat. “No oblidem que el camĂ­ estĂ  marcat; l’Estat estĂ  disposat a posar fi a l’autonomia de Catalunya”, ha alertat.

283 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: