CUIXART, CRÍTIC AMB ELS LÍDERS INDEPES: ” TORRA, AMORTITZAT EN UNA SETMANA “

El líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha demanat aquest diumenge als dirigents independentistes que portin “fins a les últimes conseqüències” allò que proposen. “Tenim la responsabilitat tots plegats de parlar clar a la ciutadania i assumir les conseqüències d’allò que proposem, i dur-ho fins a les últimes conseqüències”, ha dit en una entrevista al programa ‘Els quatre gats’ de TV3, on ha lamentat la manca de resposta dels partits i les institucions a la “repressió” de l’Estat. “Acaben d’inhabilitar un president i no ha passat ni una setmana i ja ho hem amortitzat”, s’ha queixat. Ha dit el mateix sobre la sentència, lamentant que no es donés cap resposta, al contrari de la societat, “que la va donar amb tota la determinació”.

Cuixart ha constatat que el que està passant a Catalunya és que “la repressió està aconseguint en part els seus efectes”. “Ens tiren enrere el tercer grau quan es comença a saber que Puigdemont i Junqueras estan parlant de nou”, ha posat d’exemple, alhora que ha conclòs que la “repressió” el que busca és dividir el sector independentista.

Pel que fa a l’indult, ha reiterat que ell no el pot demanar, però tampoc pot fer res si altres ho demanen. En tot cas, ha insistit que la solució no passa per aquesta mesura, perquè és una “solució individual” i no té en compte la resta de “represaliats”.

Sobre la modificació del codi penal, ha apuntat que es donaria per satisfet si s’abolís el delicte de sedició, i ha continuat defensant la necessitat de l’amnistia.
Informa:RACOCATALA.CAT (26-10-2020)

228 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: