Segons Cuixart, Espanya s’ha posat “nerviosa” i, per això, “vol desacreditar la decisiĂł d’experts independents”. El president d’Òmnium tambĂŠ ha recordat que a la UniĂł Europea, fa tres anys, França va complir una resoluciĂł similar alliberant un opositor polĂ­tic.

A pocs dies que el judici de l’1-O quedi vist per sentència, Cuixart diu que ĂŠs una “oportunitat Ăşnica” per enfortir els grans consensos del paĂ­s: la demanda d’una resoluciĂł polĂ­tica i el rebuig a la via penal. En aquest sentit, creu que s’ha “d’acotar” l’estratègia compartida. Una responsabilitat que, segons apunta, el sobiranisme no pot eludir.

“Des de la transversalitat i sense renĂşncies ni presses, ĂŠs imperatiu centrar les energies en definir l’horitzĂł comĂş. Per contra, correm el risc que la potència de cada confrontaciĂł amb l’Estat quedi del tot esmorteĂŻda”, ha defensat.

En aquest context, Cuixart recepta “generositat i empatia” i avisa que “nomĂŠs ens en sortirem si ho fem plegats”. De fet, assegura que no es podrĂ  fer front al “desafiament polĂ­tic” si no hi ha la capacitat de traçar una “estratègia flexible però alhora compartida”. I afegeix el compromĂ­s d’Òmnium de deixar-s’hi la pell per aconseguir-ho.

Informa:ELNACIONAL.CAT (-VI-2019)