Segons Cuixart, Espanya s’ha posat “nerviosa” i, per això, “vol desacreditar la decisió d’experts independents”. El president d’Òmnium també ha recordat que a la Unió Europea, fa tres anys, França va complir una resolució similar alliberant un opositor polític.

A pocs dies que el judici de l’1-O quedi vist per sentència, Cuixart diu que és una “oportunitat única” per enfortir els grans consensos del país: la demanda d’una resolució política i el rebuig a la via penal. En aquest sentit, creu que s’ha “d’acotar” l’estratègia compartida. Una responsabilitat que, segons apunta, el sobiranisme no pot eludir.

“Des de la transversalitat i sense renúncies ni presses, és imperatiu centrar les energies en definir l’horitzó comú. Per contra, correm el risc que la potència de cada confrontació amb l’Estat quedi del tot esmorteïda”, ha defensat.

En aquest context, Cuixart recepta “generositat i empatia” i avisa que “només ens en sortirem si ho fem plegats”. De fet, assegura que no es podrà fer front al “desafiament polític” si no hi ha la capacitat de traçar una “estratègia flexible però alhora compartida”. I afegeix el compromís d’Òmnium de deixar-s’hi la pell per aconseguir-ho.

Informa:ELNACIONAL.CAT (-VI-2019)