Segons Cuixart, Espanya s’ha posat “nerviosa” i, per aix√≤, “vol desacreditar la decisi√≥ d’experts independents”. El president d’√ímnium tamb√© ha recordat que a la Uni√≥ Europea, fa tres anys,¬†Fran√ßa va complir una resoluci√≥ similar alliberant un opositor pol√≠tic.

A pocs dies que el judici de l’1-O quedi vist per sent√®ncia, Cuixart diu que √©s una “oportunitat √ļnica” per enfortir els grans consensos del pa√≠s: la demanda d’una resoluci√≥ pol√≠tica i el rebuig a la via penal. En aquest sentit, creu que s’ha “d’acotar” l’estrat√®gia compartida. Una responsabilitat que, segons apunta, el sobiranisme no pot eludir.

“Des de la transversalitat i sense ren√ļncies ni presses, √©s imperatiu centrar les energies en definir l‚Äôhoritz√≥ com√ļ. Per contra, correm el risc que la pot√®ncia de cada confrontaci√≥ amb l‚ÄôEstat quedi del tot esmorte√Įda”, ha defensat.

En aquest context, Cuixart recepta “generositat i empatia” i avisa que “nom√©s ens en sortirem si ho fem plegats”. De fet, assegura que no es podr√† fer front al “desafiament pol√≠tic” si no hi ha la capacitat de tra√ßar una “estrat√®gia flexible per√≤ alhora compartida”. I afegeix el comprom√≠s d’√ímnium de deixar-s’hi la pell per aconseguir-ho.

Informa:ELNACIONAL.CAT (-VI-2019)