CUIXART TAMBÉ ES PENEDEIX DE NO HAVER USAT EL CATALÀ DURANT EL JUDICI A ESPANYA

El president d’Òmnium i pres polític, Jordi Cuixart, seguint els passos de Carme Forcadell, ha admès també l’error de no parlar en català en el judici del procés. Ho diu en una entrevista que publica avui La Vanguardia. Preguntat sobre si s’arrepenteix d’alguna cosa respon: “D’haver privat a una part de la societat catalana d’expressar-me en català durant el judici, no haver fet patent la riquesa de la diversitat catalana.

No hauríem d’haver amagat la realitat. Hauria d’haver dit: senyors, jo mateix ja em traduiré; però primer m’expressaré en català”. Cuixart també es refereix en aquests termes a la reactivació de la taula de diàleg entre els governs català i espanyol: “Tot el que generi consens en el sobiranisme sempre serà positiu.
Negociar amb l’Estat tard o d’hora s’haurà de fer; però no pot haver limitacions en el diàleg. Però l’Estat té por a la a la diferència i això el porta a crear un gran Madrid que ho absorbeixi . El PSOE sofrirà la dretanització de la política espanyola. Serà la segona víctima després de Podemos. Ayuso diu “socialisme o llibertat”. Hola, PSOE, també van a per vosaltres”.

276 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: