CUIXART:”ÉS URGENT DE GOVERNAR-NOS COM UN ESTAT.NO VOLEM NI PODEM ESPERAR-NOS UNA GENERACIÓ “

El president en funcions d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, diu que el sobiranisme, el catalanisme i l’independentisme no poden deixar passar més temps sense una estratègia compartida i que ara calen nous lideratges per a aconseguir-ho. “És urgent de governar-nos com un estat; ni podem ni volem esperar-nos una generació”, ha subratllat. Cuixart s’ha adreçat als més de 190.000 socis quan manca una setmana per al relleu a la presidència de l’entitat per compartir la seva decisió de donar pas nous lideratges. “Renovar-nos vol dir enfortir-nos per adequar-nos al repte col·lectiu que es manté intacte: assolir la República Catalana”, ha dit.

Amb la seva decisió, Cuixart espera de ser útil perquè la independència sigui una realitat: “Això no va de persones sinó de col·lectius. […] No tinc retrets per a ningú, ni hem vingut a donar lliçons.” Diu que, per tornar-ho a fer i fer-ho més bé cal refer la unitat estratègica, i que les picabaralles de curta volada distreuen. També ha recordat que hi ha molta feina a fer perquè la repressió no s’atura: “Una de cada dues persones viu en la precarietat i la llengua i la cultura catalanes són sistemàticament menystingudes i maltractades pels poders de l’estat.” I conclou: “La determinació es mesura també amb la capacitat d’actuar amb tanta força com generositat. I, en el meu cas, i a l’era d’una certa incontinència, també amb saber fer del silenci, paraula.”
Assemblea dissabte vinent

Cuixart, que ha instat els socis de l’entitat a retrobar-se dissabte 26 a l’Assemblea General de la Farga de l’Hospitalet, ha reivindicat la feina feta al costat de tota la junta nacional, convençut que els fundadors també haurien continuat a la presidència d’Òmnium contra la voluntat dels poders de l’estat espanyol i haurien assumit la condició de pres polític. També ha defensat unes quantes decisions: “Acusar l’estat, reivindicar la legitimitat de tots els nostres actes i oposar-nos a qualsevol mesura de gràcia. Era una obligació moral que ens reafirma en l’encert del ‘Ho tornarem a fer’”, ha refermat. També ha volgut agrair el suport i afecte rebut durant els anys que ha presidit Òmnium Cultural, d’ençà del 2015, i diu que ha estat l’honor més gran de la seva vida.
Informa:VILAWEB.CAT (19-2-2022)

59 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: