CULTURA: SIS MILIONS PEL DOBLATGE I SUBTITULACIÓ EN CATALÀ DE FILMS I SÈRIES

Bones notícies pel món audiovisual en català. El Departament de Cultura de la Generalitat ha elevat el pressupost total per a les subvencions al doblatge i a la subtitulació en llengua catalana. L’ampliació de la partida és de 2,95 milions d’euros, establint així un total de 6 milions totals destinats als ajuts per a la indústria en llengua catalana. L’acord arriba del Consell d’Administració de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural, que va aprovar aquest paquet de subvencions el passat 12 de juliol. Aquest dia 26, però, s’ha fet oficial amb la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Les subvencions tenen tres destinataris clars: les estrenes a festivals, la distribució a les plataformes digitals i en suport físic, a més de tots els títols que arriben a les sales de cinema. La dotació pressupostària, ampliada, quedaria així: en primer lloc es destinen uns nous 800.000 euros per a les pel·lícules d’estrena a les sales de cinema i als festivals. Aquesta partida aglutina tant el doblatge com a la subtitulació. El total suma 2,705 milions d’euros.

La segona branca està dedicada al doblatge i la subtitulació en català de llargmetratges i a la subtitulació en català de sèries per a plataformes digitals i en suport físic. Aquesta partida s’amplia en 2.000.000 d’euros i la dotació pressupostària queda fixada en 3.230.000 euros.

La tercera i última branca d’aquesta nova ampliació de pressupost augmenta en 150.000 euros. Aquesta, en concret, estarà destinada a la subtitulació en català de festivals i mostres audiovisuals a Catalunya per a l’any 2021. La dotació final queda fixada en un total de 360.000 euros. Aquest augment de pressupost per a l’audiovisual català era una de les mesures que es volia dur a terme pel nou executiu de Pere Aragonès, en concret de la conselleria que ara lidera Natàlia Garriga.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (27-VII-2021)

184 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: