CUP-UN NOU CICLE PER GUANYAR, EL NOM DE LA CANDIDATURA DELS CUPAIRES EL 14-F

CUP-Un Nou Cicle per Guanyar. Aquest serà el nom de la candidatura que presentaran els cupaires juntament amb Guanyem per a les eleccions al Parlament previstes per al 14 de febrer. Segons ha pogut saber La Vanguardia , totes dues formacions han tancat recentment l’acord per a la denominació, un dels darrers serrells que quedava per resoldre després de l’acord de desembre pel qual Dolors Sabater, exalcaldessa de Badalona, encapçalarà la llista de la CUP.

Guanyem no aconsegueix així figurar en el nom de la candidatura al peu de la lletra, però a canvi sí que s’inclourà el seu logo al mateix nivell que el de la CUP en tota la propaganda electoral i de promoció, excepte en les paperetes de vot, on la imatge de la formació municipalista de Sabater serà més reduïda respecte a la dels cupaires.

La CUP s’havia presentat a les eleccions al Parlament del 2012 amb l’afegitó Alternativa d’Esquerres, i per al 2015 i el 2017 amb el de Crida Constituent. Amb l’acord pel nom CUP-Un Nou Cicle per Guanyar, totes dues formacions enllesteixen la negociació, malgrat que dimecres Endavant, una de les organitzacions que dona suport a la CUP, s’oposés en un comunicat al pacte signat amb Guanyem per concórrer a les eleccions, ja que, a parer seu, suposa una “submissió a la política del curt termini” i posa en dubte el projecte rupturista de la CUP.

L’oposició d’Endavant no és poca cosa si es té en compte, per exemple, que el número dos de la llista per Barcelona, Carles Riera, milita a l’organització, o que al secretariat nacional de la CUP hi ha cinc membres d’Endavant i cap de Poble Lliure, partit polític també influent.

Malgrat això, des de Guanyem asseguren que en tota la negociació amb la CUP no hi hagut problemes ni inconve­nients en aquest sentit.
Informa:LAVANGUARDIA.COM (9-1-2021)

475 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: