CURSA A TOT EL MÓN PER ACONSEGUIR LA VACUNA CONTRA LA COVID 19

Aquests són els vuit candidats que encapçalen la cursa per al vaccí contra la Covid-19
Es proven en humans quatre possibles vaccins a la Xina, dos als Estats Units, un a Alemanya i un a la Gran Bretanya · La gran incògnita és quan estaran disponibles si superen totes les proves
La cursa per a aconseguir un vaccí contra la Covid-19 ha activat tota la comunitat científica en una recerca contra rellotge. Cada dia que passa, la pandèmia suma noves víctimes, més de 317.000 arreu del món, i infecta moltes més persones. Normalment, calen uns quants anys per a desenvolupar un vaccí, però en el cas del coronavirus 2019, els experts creuen que en un termini de dotze mesos a divuit n’hi podria haver algun de disponible.

Per la seva banda, el govern britànic treballa amb la idea de vacunar 30 milions de ciutadans durant el mes de setembre si l’assaig clínic que impulsa la Universitat d’Oxford, en col·laboració amb la farmacèutica AstraZeneca, és positiu. De totes maneres, el ChAdOx1, que és com s’anomena el vaccí que desenvolupen, de moment és un candidat i prou, i els resultats amb macacos no són gaire esperançadors.

Així, doncs, actualment, hi ha vuit candidats de vaccí contra la Covid-19 que es proven en humans, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). A banda, hi ha 110 projectes en fase pre-clínica. D’aquests candidats més prometedors, n’hi ha quatre en desenvolupament a la Xina, dos als Estats Units, un a Alemanya i l’esmentat d’Oxford.
Informa:VILAWEB.CAT (19-5-2020)

361 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: