CURSA PER LA VACUNA DEL CORONAVIRUS: QUI LA TROBARÀ ABANS ?

Diversos equips cientĂ­fics d’arreu del mĂłn estan treballant en una vacuna pel coronavirus. De fet, ja hi ha hagut certes polèmiques sobre qui en tindrĂ  accĂŠs i com hauria de ser. Segons la UniĂł Europea, un bĂŠ pĂşblic.

Un d’aquests equips ja hauria començat a provar-la en sis macacos i, segons sembla, els hauria dotat de protecciĂł contra la Covid-19. El test s’hauria dut a terme, segons explica la BBC, als Estats Units i hi han participat investigadors de l’Institut Nacional de Salut del govern dels EUA i de la Universitat d’Oxford.

La vacuna podria protegir els animals contra el desenvolupament de pneumònia. Malgrat tot, encara ĂŠs aviat per extreure’n conclusions.

Nova fase per a les vacunes xineses
Per altra banda, la Xina creu que cinc de les seves vacunes contra el coronavirus han entrat en una segona fase de proves clĂ­niques i que la superaran el mes de juliol. “No hem registrat cap efecte advers greu en els voluntaris durant aquestes proves. Si tot va segons s’ha planificat, els projectes finalitzaran la segona part de les proves el mes de juliol”, explicava el subdirector de la ComissiĂł Nacional de Sanitat, Zeng Yixin.

Segons el diari China Daily, la Xina tĂŠ, ara per ara, cinc possibles vacunes que han assolit aquest nivell de desenvolupament.

Una vacuna per a tothom
La UniĂł Europea s’ha afanyat ha subratllar que la vacuna contra el coronavirus no pot convertir-se en un intercanvi estratègic desprĂŠs de la polèmica que hi ha hagut a França amb la farmacèutica Sanofi i el fet que anunciĂŠs que la seva intenciĂł era prioritzar el subministrament als EUA perquè havien posat mĂŠs finançament.

“Produir la vacuna nomĂŠs ĂŠs la meitat de la batalla que tenim per endavant. TambĂŠ hem d’assegurar un accĂŠs just, ampli i igualitari a la vacuna tan aviat com sigui possible. No nomĂŠs per a tots els europeus sinĂł tambĂŠ per a la resta del mĂłn”, detallava el vicepresident de la ComissiĂł Europea per a la PromociĂł de l’Estil de Vida Europeu, Margaritis Schinas, en una compareixença al Parlament Europeu.

Com hauria de ser la vacuna?
Aconseguir una vacuna no ĂŠs fĂ cil. Per tenir-la el mĂŠs aviat possible ĂŠs essencial un enfocament harmonitzat i col¡laboratiu a l’hora de desenvolupar les proves clĂ­niques, aixĂ­ com per a l’ampliaciĂł i la distribuciĂł de la mateixa de forma massiva entre la poblaciĂł.

Així ha quedat de manifest en un escrit difós per la prestigiosa revista Science en què han participat líders científics de tot el món.

Els autors de l’article subratllen que probablement es necessitarĂ  mĂŠs d’un enfocament de vacuna eficaç per protegir amb èxit del coronavirus.
Informa:ELNACIONAL.CAT (15-5-2020)

127 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: