DAVANT LA SENTÈNCIA: ÒMNIUM I ANC DEMANEN A TORRA ” UNITAT ESTRATÈGICA “

La presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el vice-president d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, han demanat al president de la Generalitat, Quim Torra, que treballi per coordinar una unitat estratègica entre els partits i els actors socials per poder oferir una resposta conjunta a la sentència del Tribunal Suprem espanyol. ‘És evident que afrontarem molt millor la sentència si hem refet la unitat estratègica i estem tots d’acord en l’objectiu: la independència amb unitat estratègica’, ha dit Paluzie. Aquestes reunions formen part de la ronda contactes que el president del govern ha començat per mirar de coordinar una resposta de l’independentisme i els partidaris de l’autodeterminació a la fi del judici de l’1-O.

Paluzie ha explicat a la premsa que havia comentat amb el president el full de ruta que l’ANC va aprovar a Tarragona i que referma que ‘la via unilateral és la més realista’. ‘El referèndum acordat sempre seria una opció, perquè rebaixaria els costos de transició, però no el veiem realista i no ens podem quedar de braços plegats quan l’estat no ens considera un subjecte polític, no respecta el dret d’autodeterminació i vulnera drets fonamentals’, i això mateix ha dit a Torra.

ANC: ” LA VIA UNILATERAL “

En aquest sentit, Paluzie ha insistit que l’ANC es refermava en la via unilateral, però conscient que aquesta via seria ‘dura i complexa’, i que caldria ‘preparar-se analitzant fortaleses i febleses’.

Per la seva banda, Marcel Mauri ha subratllat que Òmnium no proposarà mesures concretes perquè l’entitat ‘no té un full de ruta’ concret, sinó que s’arromangaran per contribuir a la ‘unitat estratègica’, imprescindible per a ‘combatre la repressió’ de l’estat, ha dit.

‘Davant una situació de tanta gravetat, calen respostes àmplies, contundents i fermes que expressin el sentir general del país. El 80% dels catalans estan en contra que hi hagi presos polítics, de la repressió i volen exercir l’autodeterminació’, ha subratllat.

Preguntat si avalarien la convocatòria d’unes eleccions anticipades com a resposta a la sentència, ha dit: ‘Si això és un element que és de consens, ens semblarà perfecte; si no, doncs no ens ho semblarà.’

Informa: VILAWEB.CAT (5-6-2019)

339 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: