DE RIVERA A LA VANGUARDIA: LES MENTIDES M√ČS ESCANDALOSES SOBRE EL CDR

Terrorisme, viol√®ncia i explosius s√≥n les paraules m√©s repetides en la campanya medi√†tica i pol√≠tica per a criminalitzar els presos pol√≠tics del 23-S i, de retruc, del moviment independentista. Aquella jornada, Germinal Tom√†s, Jordi Ros, Alexis Codina, Ferran Jolis, Xavier Duch, Eduard Garz√≥n i Txevi Bu√Įgas van ser detinguts per la Gu√†rdia Civil durant l‚Äôoperaci√≥ Judes. Un operatiu orquestrat per l‚ÄôAudi√®ncia espanyola que, suposadament, havia de desarticular un grup vinculat als CDR que preparava atemptats i accions de sabotatge.

Bona part dels mitjans i partits pol√≠tics espanyols van aprofitar l‚Äôavinentesa per atacar l‚Äôindependentisme i acusar-lo d‚Äôemparar la viol√®ncia i justificar-la. Amb el pas dels dies, es van filtrar parts interessades del sumari judicial, tot i que era secret i les defenses dels detinguts no hi havien tingut acc√©s. Diaris, televisions i r√†dios van acusar els presos pol√≠tics d‚Äôhaver manipulat explosius i preparat accions al parlament i a les principals casernes de la Gu√†rdia Civil al Principat. Tamb√© deien que tenien un pla B anomenat ‚Äėescamots‚Äô per a actuar de manera immediata si hi havia problemes.

Mariano Alonso
@mariano_alonsof
La portavoz de la Ejecutiva de Ciudadanos, Lorena Rold√°n, asegura que tras la detenci√≥n de nueve CDR con planes terroristas ya ‚Äúsabemos‚ÄĚ lo que era, como dijo Torra, ‚Äúapretar‚ÄĚ. Asegura adem√°s que se demuestra que S√°nchez se equivoca de aliados en Catalu√Īa. @libertaddigital

Algunes articles apuntaven, fins i tot, cap als presidents Quim Torra i Carles Puigdemont, als qui acusaven de formar part de la conxorxa amb els CDR i de fer servir els àlies de Gandalf i Lisa. Un cop presa la metxa, la campanya de criminalització ja no tenia aturador i les mentides no tenien filtre. Pedro Sánchez va acusar Torra d’emparar i justificar la violència i Albert Rivera, en aquells moments president de Ciutadans, va dir que els detinguts disposaven de Goma-2.

Miquel Strubell fill ūüéóūüĆä
@miquelstrubell
Albert Rivera ha afirmat que els detinguts tenien Goma-2. Rectificaci√≥ o den√ļncia.

Pedro S√°nchez
‚úĒ
@sanchezcastejon
Catalu√Īa quiere convivencia, no independencia.
Los independentistas deben reconocer su fracaso; dejar de fracturar la sociedad catalana y empezar a atender sus necesidades reales; desmarcarse rotundamente de la violencia en todas sus formas, venga de donde venga.#AhoraEspa√Īa

· 28 de set. de 2019
En resposta a @24h_tve @tve_tve
Seg√ļn fuentes policiales consultadas por @tve_tve uno de los CDR detenidos esta semana por delitos de terrorismo se hab√≠a reunido antes con el presidente de la generalitat, Quim Torra. Un encuentro que no les consta a los jueces ūüĎá http://rtve.es/n/1980316

Pablo Casado dice que es imprescindible que se aclare la vinculaci√≥n de Torra con los CDR detenidos ūüĎá http://rtve.es/n/1980316

Tres mesos després de les detencions, la causa contra els presos polítics naufraga. L’Audiència espanyola ha alliberat sota fiança cinc dels set detinguts. Només Jordi Ros i Germinal Tomàs continuen empresonats a Soto del Real. El tribunal ha justificat els alliberaments perquè la Guàrdia Civil no ha pogut demostrar que els detinguts tinguessin explosius ni en manipulessin. No hi haurà una campanya de descriminalització i de disculpes. Només cal veure les portades dels diaris d’avui.

TORRA INSTA S√ĀNCHEZ A DEMANAR DISCULPES

El pre¬≠si¬≠dent del Govern, Quim Torra, ha cele¬≠brat aquest diven¬≠dres l‚Äôalli¬≠be¬≠ra¬≠ment de dos m√©s dels CDR detin¬≠guts el 23-S en l‚ÄôOpe¬≠raci√≥ Judes i ha recla¬≠mat al pre¬≠si¬≠dent de govern espa¬≠nyol en fun¬≠ci¬≠ons, Pedro S√°nchez, que es dis¬≠culpi per haver acu¬≠sat l‚Äôinde¬≠pen¬≠den¬≠tisme ‚Äúd‚Äôempa¬≠rar la viol√®ncia‚ÄĚ.

En un tuit, Torra ha con¬≠si¬≠de¬≠rat que els mem¬≠bres del CDR no hau¬≠rien d‚Äôhaver entrat mai a la pres√≥, ha lamen¬≠tat la ‚Äúdifa¬≠maci√≥ rere difa¬≠maci√≥‚ÄĚ en aquest cas i ha asse¬≠ve¬≠rat que ‚Äúdurant dies i dies‚ÄĚ tant el movi¬≠ment com ell mateix van ser ‚Äúacu¬≠sats d‚Äôempa¬≠rar la viol√®ncia‚ÄĚ.

En aquest sen¬≠tit, ha escrit que ‚Äúmolts han de dema¬≠nar perd√≥‚ÄĚ i creu que ‚Äúel pri¬≠mer que ho ha de fer ha de ser el pre¬≠si¬≠dent S√°nchez‚ÄĚ.

El pre¬≠si¬≠dent de la Gene¬≠ra¬≠li¬≠tat ha fet aques¬≠tes con¬≠si¬≠de¬≠ra¬≠ci¬≠ons vin¬≠cu¬≠la¬≠des a un v√≠deo amb unes decla¬≠ra¬≠ci¬≠ons del l√≠der del PSOE que, en un m√≠ting del setem¬≠bre, empla√ßava els inde¬≠pen¬≠den¬≠tis¬≠tes a ‚Äúcon¬≠dem¬≠nar rotun¬≠da¬≠ment la viol√®ncia en totes les seves for¬≠mes‚ÄĚ.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (27-12-2019)

370 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: