DE RIVERA A LA VANGUARDIA: LES MENTIDES MÉS ESCANDALOSES SOBRE EL CDR

Terrorisme, violĂšncia i explosius sĂłn les paraules mĂ©s repetides en la campanya mediĂ tica i polĂ­tica per a criminalitzar els presos polĂ­tics del 23-S i, de retruc, del moviment independentista. Aquella jornada, Germinal TomĂ s, Jordi Ros, Alexis Codina, Ferran Jolis, Xavier Duch, Eduard GarzĂłn i Txevi BuĂŻgas van ser detinguts per la GuĂ rdia Civil durant l’operaciĂł Judes. Un operatiu orquestrat per l’AudiĂšncia espanyola que, suposadament, havia de desarticular un grup vinculat als CDR que preparava atemptats i accions de sabotatge.

Bona part dels mitjans i partits polĂ­tics espanyols van aprofitar l’avinentesa per atacar l’independentisme i acusar-lo d’emparar la violĂšncia i justificar-la. Amb el pas dels dies, es van filtrar parts interessades del sumari judicial, tot i que era secret i les defenses dels detinguts no hi havien tingut accĂ©s. Diaris, televisions i rĂ dios van acusar els presos polĂ­tics d’haver manipulat explosius i preparat accions al parlament i a les principals casernes de la GuĂ rdia Civil al Principat. TambĂ© deien que tenien un pla B anomenat ‘escamots’ per a actuar de manera immediata si hi havia problemes.

Mariano Alonso
@mariano_alonsof
La portavoz de la Ejecutiva de Ciudadanos, Lorena RoldĂĄn, asegura que tras la detenciĂłn de nueve CDR con planes terroristas ya “sabemos” lo que era, como dijo Torra, “apretar”. Asegura ademĂĄs que se demuestra que SĂĄnchez se equivoca de aliados en Cataluña. @libertaddigital

Algunes articles apuntaven, fins i tot, cap als presidents Quim Torra i Carles Puigdemont, als qui acusaven de formar part de la conxorxa amb els CDR i de fer servir els àlies de Gandalf i Lisa. Un cop presa la metxa, la campanya de criminalització ja no tenia aturador i les mentides no tenien filtre. Pedro Sánchez va acusar Torra d’emparar i justificar la violùncia i Albert Rivera, en aquells moments president de Ciutadans, va dir que els detinguts disposaven de Goma-2.

Miquel Strubell fill 🎗🌊
@miquelstrubell
Albert Rivera ha afirmat que els detinguts tenien Goma-2. RectificaciĂł o denĂșncia.

Pedro SĂĄnchez
✔
@sanchezcastejon
Cataluña quiere convivencia, no independencia.
Los independentistas deben reconocer su fracaso; dejar de fracturar la sociedad catalana y empezar a atender sus necesidades reales; desmarcarse rotundamente de la violencia en todas sus formas, venga de donde venga.#AhoraEspaña

· 28 de set. de 2019
En resposta a @24h_tve @tve_tve
SegĂșn fuentes policiales consultadas por @tve_tve uno de los CDR detenidos esta semana por delitos de terrorismo se habĂ­a reunido antes con el presidente de la generalitat, Quim Torra. Un encuentro que no les consta a los jueces 👇 http://rtve.es/n/1980316

Pablo Casado dice que es imprescindible que se aclare la vinculación de Torra con los CDR detenidos 👇 http://rtve.es/n/1980316

Tres mesos desprĂ©s de les detencions, la causa contra els presos polĂ­tics naufraga. L’AudiĂšncia espanyola ha alliberat sota fiança cinc dels set detinguts. NomĂ©s Jordi Ros i Germinal TomĂ s continuen empresonats a Soto del Real. El tribunal ha justificat els alliberaments perquĂš la GuĂ rdia Civil no ha pogut demostrar que els detinguts tinguessin explosius ni en manipulessin. No hi haurĂ  una campanya de descriminalitzaciĂł i de disculpes. NomĂ©s cal veure les portades dels diaris d’avui.

TORRA INSTA SÁNCHEZ A DEMANAR DISCULPES

El pre­si­dent del Govern, Quim Torra, ha cele­brat aquest diven­dres l’alli­be­ra­ment de dos mĂ©s dels CDR detin­guts el 23-S en l’Ope­raciĂł Judes i ha recla­mat al pre­si­dent de govern espa­nyol en fun­ci­ons, Pedro SĂĄnchez, que es dis­culpi per haver acu­sat l’inde­pen­den­tisme “d’empa­rar la violĂšncia”.

En un tuit, Torra ha con­si­de­rat que els mem­bres del CDR no hau­rien d’haver entrat mai a la presó, ha lamen­tat la “difa­mació rere difa­mació” en aquest cas i ha asse­ve­rat que “durant dies i dies” tant el movi­ment com ell mateix van ser “acu­sats d’empa­rar la violùncia”.

En aquest sen­tit, ha escrit que “molts han de dema­nar perdó” i creu que “el pri­mer que ho ha de fer ha de ser el pre­si­dent Sánchez”.

El pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat ha fet aques­tes con­si­de­ra­ci­ons vin­cu­la­des a un vídeo amb unes decla­ra­ci­ons del líder del PSOE que, en un míting del setem­bre, emplaçava els inde­pen­den­tis­tes a “con­dem­nar rotun­da­ment la violùncia en totes les seves for­mes”.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (27-12-2019)

407 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: