DE RIVERA A LA VANGUARDIA: LES MENTIDES MÉS ESCANDALOSES SOBRE EL CDR

Terrorisme, violència i explosius són les paraules més repetides en la campanya mediàtica i política per a criminalitzar els presos polítics del 23-S i, de retruc, del moviment independentista. Aquella jornada, Germinal Tomàs, Jordi Ros, Alexis Codina, Ferran Jolis, Xavier Duch, Eduard Garzón i Txevi Buïgas van ser detinguts per la Guàrdia Civil durant l’operació Judes. Un operatiu orquestrat per l’Audiència espanyola que, suposadament, havia de desarticular un grup vinculat als CDR que preparava atemptats i accions de sabotatge.

Bona part dels mitjans i partits polítics espanyols van aprofitar l’avinentesa per atacar l’independentisme i acusar-lo d’emparar la violència i justificar-la. Amb el pas dels dies, es van filtrar parts interessades del sumari judicial, tot i que era secret i les defenses dels detinguts no hi havien tingut accés. Diaris, televisions i ràdios van acusar els presos polítics d’haver manipulat explosius i preparat accions al parlament i a les principals casernes de la Guàrdia Civil al Principat. També deien que tenien un pla B anomenat ‘escamots’ per a actuar de manera immediata si hi havia problemes.

Mariano Alonso
@mariano_alonsof
La portavoz de la Ejecutiva de Ciudadanos, Lorena Roldán, asegura que tras la detención de nueve CDR con planes terroristas ya “sabemos” lo que era, como dijo Torra, “apretar”. Asegura además que se demuestra que Sánchez se equivoca de aliados en Cataluña. @libertaddigital

Algunes articles apuntaven, fins i tot, cap als presidents Quim Torra i Carles Puigdemont, als qui acusaven de formar part de la conxorxa amb els CDR i de fer servir els àlies de Gandalf i Lisa. Un cop presa la metxa, la campanya de criminalització ja no tenia aturador i les mentides no tenien filtre. Pedro Sánchez va acusar Torra d’emparar i justificar la violència i Albert Rivera, en aquells moments president de Ciutadans, va dir que els detinguts disposaven de Goma-2.

Miquel Strubell fill 🎗🌊
@miquelstrubell
Albert Rivera ha afirmat que els detinguts tenien Goma-2. RectificaciĂł o denĂşncia.

Pedro SĂĄnchez
✔
@sanchezcastejon
CataluĂąa quiere convivencia, no independencia.
Los independentistas deben reconocer su fracaso; dejar de fracturar la sociedad catalana y empezar a atender sus necesidades reales; desmarcarse rotundamente de la violencia en todas sus formas, venga de donde venga.#AhoraEspaĂąa

¡ 28 de set. de 2019
En resposta a @24h_tve @tve_tve
Según fuentes policiales consultadas por @tve_tve uno de los CDR detenidos esta semana por delitos de terrorismo se había reunido antes con el presidente de la generalitat, Quim Torra. Un encuentro que no les consta a los jueces 👇 http://rtve.es/n/1980316

Pablo Casado dice que es imprescindible que se aclare la vinculación de Torra con los CDR detenidos 👇 http://rtve.es/n/1980316

Tres mesos després de les detencions, la causa contra els presos polítics naufraga. L’Audiència espanyola ha alliberat sota fiança cinc dels set detinguts. Només Jordi Ros i Germinal Tomàs continuen empresonats a Soto del Real. El tribunal ha justificat els alliberaments perquè la Guàrdia Civil no ha pogut demostrar que els detinguts tinguessin explosius ni en manipulessin. No hi haurà una campanya de descriminalització i de disculpes. Només cal veure les portades dels diaris d’avui.

TORRA INSTA SÁNCHEZ A DEMANAR DISCULPES

El pre­si­dent del Govern, Quim Torra, ha cele­brat aquest diven­dres l’alli­be­ra­ment de dos més dels CDR detin­guts el 23-S en l’Ope­ració Judes i ha recla­mat al pre­si­dent de govern espa­nyol en fun­ci­ons, Pedro Sánchez, que es dis­culpi per haver acu­sat l’inde­pen­den­tisme “d’empa­rar la violència”.

En un tuit, Torra ha con­si­de­rat que els mem­bres del CDR no hau­rien d’haver entrat mai a la presó, ha lamen­tat la “difa­mació rere difa­mació” en aquest cas i ha asse­ve­rat que “durant dies i dies” tant el movi­ment com ell mateix van ser “acu­sats d’empa­rar la violència”.

En aquest sen­tit, ha escrit que “molts han de dema­nar perdó” i creu que “el pri­mer que ho ha de fer ha de ser el pre­si­dent Sánchez”.

El pre­si­dent de la Gene­ra­li­tat ha fet aques­tes con­si­de­ra­ci­ons vin­cu­la­des a un vídeo amb unes decla­ra­ci­ons del líder del PSOE que, en un míting del setem­bre, emplaçava els inde­pen­den­tis­tes a “con­dem­nar rotun­da­ment la violència en totes les seves for­mes”.

Informa:ELPUNTAVUI.CAT (27-12-2019)

334 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: