EL TSUNAMI FA ARRIBAR EL MISSATGE ARREU, , PERÒ EL BARÇA EMPATA AMB EL MADRID (0-0)

El Tsunami torna a golejar
L’organització clandestina aconsegueix de fer arribar el missatge en favor de la llibertat dels presos polítics arreu del món. Llàstima que el partit no hagi estat bo per al Barça que s’ha hagut de conformar amb un empat a zero contra el ReialMadrid
( PERE MARTÍ )
. El ministre d’Interior espanyol, Fernando Grande-Marlaska, va prometre a la campanya electoral que la setmana després de les eleccions espanyoles hauria desarticulat el Tsunami Democràtic i n’hauria detingut els responsables. Els excessos del ministre en campanya els ha acabats desmentint la realitat, com s’ha demostrat amb l’acció d’avui amb motiu del Barça-Madrid. I també es demostra dia a dia que no és una organització terrorista, com l’Audiència espanyola sosté, sinó una organització que promou la desobediència civil pacífica. La cantarella que tot és terrorisme, utilitzada per criminalitzar l’independentisme, no serveix per a desactivar el Tsunami ni és cap bona estratègia per a resoldre el conflicte català. L’Audiència espanyola hauria d’arxivar les investigacions contra el Tsunami.

L’èxit d’aquest moviment no és tan solament la capacitat de mobilització, sinó sobretot l’impacte internacional que té el seu missatge. L’organització és clandestina per a evitar la repressió de què han estat objecte organitzacions de la societat civil, com ara l’ANC i Òmnium, que tenen els dirigents a la presó. Per tant, no té caps visibles i es comunica amb les bases de l’independentisme per les xarxes socials. És evident que hi ha una sintonia entre el Tsunami, els partits i les entitats independentistes, perquè hi donen suport unànimement. Però és estrictament pacífica. Fa accions no violentes i autoconclusives, amb un principi i un final. El Tsunami fuig expressament de les accions de temps indefinit, perquè considera que fan de mal sostenir. Per això l’ocupació de l’aeroport va durar hores i el tall de la Jonquera havia de durar tres dies i prou.

Una vegada més, la intoxicació mediàtica sobre el Tsunami ha superat qualsevol límit de la deontologia professional. Abans de les eleccions del 10 de novembre mitjans espanyols van assegurar que volia interrompre les eleccions, cosa que es va palesar que era falsa. Els intoxicadors no tan sols no van rectificar, sinó que han tornat a mentir, explicant per endavant tota mena de suposades accions del Tsunami fora del camp, com ara impedir l’accés dels jugadors del Reial Madrid, que han tornat a resultar falses. Com que la realitat els ha desmentits, han convertit l’accés de l’autocar del Madrid al camp en un fracàs del Tsunami. Però l’alarmisme intencionat de la caverna ha fet grossa la convocatòria i li ha donat més difusió mediàtica a escala internacional. Uns 650 milions de persones, que és l’audiència aproximada d’un clàssic, s’han assabentat de les reivindicacions independentistes quan el partit ha quedat interromput uns minuts pel llençament de pilotes grogues.

La polèmica ha saltat quan la seguretat privada del FC Barcelona ha requisat els cartells del Tsunami als assistents al partit i les caretes de Messi. Així que les xarxes han denunciat aquesta vulneració de la llibertat d’expressió, la directiva que presideix Josep Maria Bartomeu ha rectificat i ha deixat passar els cartells de ‘Spain, sit and talk’, però no les caretes de Messi, perquè ‘no es pot entrar amb la cara tapada al camp’, segons que han explicat fonts de la junta. El problema que ha tingut avui la directiva del Barça se’l podia haver estalviat quan el Tsunami s’hi va posar en contacte amb un intermediari, per negociar l’exhibició d’una pancarta amb el lema ‘Spain, sit and talk’, però en aquell moment ho va refusar per dificultats ‘tècniques’. La pancarta s’ha exhibit igualment. I el llançament de pilotes en massa al minut deu de la segona part ha aconseguit aturar uns minuts el partit, malgrat els intents d’amagar-ho en la transmissió televisiva. Hi havia una altra acció preparada, que el Tsunami ha reconegut que no ha pogut fer per la pressió policial. L’única cosa a lamentar han estat els incidents originats pel grup de nazis de sempre, que els Mossos sembla que no són capaços d’encerclar ni neutralitzar. En canvi, la policia catalana s’ha tornat a acarnissar contra els manifestants independentistes.

Llàstima també que el Barcelona ha jugat bastant malament contra el Reial Madrid,malgrat que ha sumat un punt (0-0)

331 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: