DEMAGÒGIA: JxCAT PROMET LA REPÚBLICA SI L’INDEPENDENTISME SUPERA EL 50% DELS VOTS EL 14-F

JxCat ha promès declarar i implementar la república si l’independentisme supera el 50% de vots el 14-F. “Som aquí pel mandat de l’1-O i ho portem al programa del partit. Manifestem la voluntat d’implementar els resultats i és el que farem”, ha subratllat la candidata, Laura Borràs, durant la roda de premsa telemàtica, acompanyada de la portaveu i vicepresidenta del partit, Elsa Artadi. La formació ha presentat el lema de la campanya: ‘Junts per fer. Junts per ser’, i ha garantit la seguretat de la ciutadania a l’hora de votar. Artadi ha situat el PSC com el rival a batre a les urnes. La portaveu també ha destacat la “contundència” amb què s’ha expulsat Josep Sort de la llista i del partit, per les piulades masclistes i xenòfobes.

El president del Govern -ara inhabilitat-, Quim Torra, va ser el primer en dir que l’objectiu de l’independentisme a les properes eleccions al Parlament havia de ser superar el 50% dels vots. Ho va dir en l’acte fundacional de JxCat, a l’estiu. Des d’aleshores no hi ha hagut més concreció, però avui Borràs ha asseverat que sí, que Junts promet declarar i implementar la república si l’independentisme obté la majoria de vots a les urnes: “És el que farem”, ha reiterat.

Per la seva banda, Artadi ha situat el 14-F com un duel entre Junts i PSC per la presidència de la Generalitat: “Ella o Illa”, en referència a Borràs i el cap de llista dels socialistes, encara ministre de Sanitat -dimitirà demà. Junts vol polaritzar el discurs i evitar les crítiques contra ERC, soci de Govern en l’última legislatura i única opció del partit de Carles Puigdemont per reeditar l’executiu.

Artadi ha sentenciat que Illa representa “el 155, el feixisme i el continuisme”. “El que hauria d’haver fet és dimitir i marxar a casa”, ha deixat anar la directora de campanya de JxCat, que ha insistit que la polarització electoral obliga a escollir entre “el PSOE en la forma d’Illa o JxCat en la forma de Borràs, que representa el contrari”.

‘Junts per fer i ser’

Junts també ha presentat el lema de la campanya: ‘Junts per fer. Junts per ser’, on Borràs representaria el primer verb, i Puigdemont s’identificaria amb el “ser”. El cartell serà personalitzat amb els caps de llista de les quatre circumscripcions, i també s’hi afegirà el rostre del seu líder, a “l’exili”.

JxCat centrarà el contingut de la campanya en tres eixos: incentivar la participació electoral per votar sense por, davant un Estat que, segons la candidatura, imposa quan la ciutadania catalana ha d’anar a les urnes. Junts també insistirà en la importància de sortir de la crisi i transformar el país. Finalment, l’equip de Borràs reiterarà la necessitat d’un canvi en l’estratègia independentista després de tres anys centrats en una actitud anti-repressiva que no ha fet avançar el procés, excepte en “l’exili”, tal com defensa.

Pel que fa a la campanya, JxCat no té previst demanar crèdit als bancs i finançar-la a través de micro-préstecs privats. Junts, que oferirà tots els actes en versió telemàtica si bé alguns també comptaran amb públic, començarà la campanya simultàniament a Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida. El 30 de gener es farà un acte rellevant a Barcelona, el central es farà el 7 de febrer a Vic, i es tancarà a la capital catalana.
Informa:RACOCATALA.CAT (25-1-2021)
N.de la R.
Demagògia. És la paraula exacta.La senyora Borràs tampoc no sap sumar i no sap que l’independentisme ha superat el 50% en totes les eleccions.La qüestió és fotre’s sempre un tret al peu. Com Sísif es tracta de pujar la muntanya i quan ets gairebé al cim caure i rodolar cap avall una i altra vegada. Borràs fa bé de guardar el “secret” de com proclamar la independència.Pero jo li pregunto: un cop proclamada com es mantindria? Només el poble té la paraula i no uns polítics carregats de demagògia

363 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: