DEMANEN 15 ANYS D’INHABILITACIÓ A UNA MESTRA I A UNA DIRECTORA D’ALACANT PER UNA CIRCULAR EN VALENCIÀ

La Fiscalia demana 15 anys d’inhabilitació a la directora i una mestra del CEIP Mediterrani d’Alacant per una circular en la qual, per error, hi havia una part sense traduir en la versió escrita en castellà. Una família es va «sentir ofesa» i va denunciar per via penal la docent i la directora.

Els fets es remunten a principis del mes de febrer del 2020, quan el col·legi va emetre la circular esmentada perquè s’autoritzara la participació de l’alumnat en una excursió i la família de la xiqueta va demanar que li fora facilitada en castellà. «No puc signar un document que no entenc», va dir el progenitor.

El pare, Joaquín Oliva, va assegurar que el centre els va negar aquest dret i, a més, els va fer arribar el missatge amb la negativa a través de la filla. A més, va afegir que «aquesta actitud d’intransigència per part del centre educatiu» s’havia mantingut «fins a l’últim moment», i, per això, la menor no havia pogut anar a l’excursió.

L’associació «Hablamos español», pròxima a VOX, va donar suport al pare de la xiqueta i va anunciar que traslladava els fets de «discriminació lingüística» a la Fiscalia de Menors, perquè «investigue si s’han vulnerat els drets de la menor i si s’ha incorregut en prevaricació».

Insults i amenaces a la directora del centre

Des de la Conselleria d’Educació van afirmar que, encara que no hi ha una normativa que obligue a lliurar les circulars en les dues llengües, aquest col·legi sempre ho havia fet, a excepció de dues ocasions en el curs 2019-2020, i que quan el pare «va exigir que aquestes es traduïren el castellà, la cap d’estudis es va prestar a llegir-les en castellà, però el pare es va negar», al·legant que li semblava «una burla».

Posteriorment, Educació va ordenar interposar una denúncia formal per «insults i amenaces cap a la directora de centre», rebudes per via telefònica de forma anònima. Unes trucades investigades per la policia.

Suport de l’AMPA i del Consell Escolar

La Junta directiva de l’AMPA del CEIP Mediterrani d’Alacant va emetre un comunicat en què assenyalava que «des del centre les comunicacions es fan en les dues llengües oficials, llevat d’errors molt puntuals».

Per la seua banda, el Consell Escolar també van fer public un altre comunicat en què expressava «el total suport al centre, als seus professionals, i a la manera de gestionar el mateix per part dels seus treballadors».

El Consell hi feia constar: «Totes les comunicacions de centre i del professorat amb nosaltres, els pares, es duen a terme en dues llengües, el valencià i el castellà, i mai hem tingut cap problema en aquest aspecte. Una altra cosa, és que de manera puntual, s’haja produït alguna comunicació només en una llengua. Amb total seguretat entenem que es tracta d’un fet aïllat. Tenim totes les comunicacions per correu electrònic, paper, etc. com a prova del que manifestem a disposició de qualsevol organisme o persona que el sol·licite».

A més, apuntava que «la majoria d’actes: Nadal, reunions informatives de classe, reunions trimestrals amb els professors, diverses activitats extraescolars (com carnestoltes, Halloween, fogueres etc.) xerrades en comú i en particular, s’utilitza com a llengua principal el castellà». I, a més, «en la majoria de xerrades informals, per no dir en totes, llevat que s’estipule el contrari, es fan en castellà». «Tots els treballadors del centre es comuniquen oralment amb els pares en castellà, i de forma escrita sempre en les dues llengües», hi afegia.

D’altra banda, desmentia «de manera rotunda», que els seus fills «estiguen sent utilitzats, coaccionats o adoctrinats de qualsevol forma com a mitjà de pressió per imposar el valencià als pares», i recalcava que «és un centre plurilingüe, en què s’imparteixen les classes en dues llengües, castellà i valencià», i en «una tercera, l’anglès, en diverses hores lectives ajustant-se a el programa de centre i al nivell de valencià que s’imparteix en el mateix».

Finalment, posava com a exemple que al centre, on hi ha alumnes de nombrosos països, de quasi tots els continents, no havia arribat mai «cap queixa o consulta sobre l’ús de les llengües».

Informa:NOSALTRESLA VEU (20-5-2021)

ImprimirEnvia a un amic

PDF

AddThis Sharing Buttons
Share to Facebook
Share to TwitterShare to WhatsAppShare to TelegramShare to Més…
87
Més llegides

Demanen 15 anys d’inhabilitació a una mestra i una directora per una circular en valencià en un col·legi d’Alacant
«El Bloc pot ser majoritari al País Valencià sense renunciar al sobiranisme»
Construir una altra Espanya? Construïm el País Valencià!
Mulet: «Posar en servei el Magatzem Temporal Individualitzat de Cofrents no justifica que s’allargue la vida de la central nuclear»
Tal dia com hui del 1968 Raimon va protagonitzar un multitudinari recital a Madrid que va acabar amb càrregues de la policia

Segueix-nos

Suscripció al butlleti
He llegit i accepto la Política de Privacitat
giny
giny
giny
giny
giny
giny
Tirabol: comunicació & internet

Qui somContacteAvís legal

314 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: