DESTACADES PERSONALITATS ARGENTINES SIGNEN UN MANIFEST A FAVOR DELS PRESOS

Diverses personalitats argentines han signat un manifest de suport als presos polítics i contra la repressió de l’estat espanyol contra l’independentisme. Amb el títol ‘Argentina amb Catalunya’, el text expressa la solidaritat amb els condemnats pel Tribunal Suprem espanyol i exigeix una solució política al conflicte.

‘El conflicte entre Catalunya i l’estat espanyol requereix una soluciĂł polĂ­tica i el respecte als drets dels catalans i les catalanes a decidir sobiranament el seu futur’, expressa el manifest –que es presentarĂ  demĂ  a Buenos Aires–, segons que informa l’agĂšncia argentina TĂ©lam.

Respecte de la sentĂšncia, diu: ‘És un pas mĂ©s en la judicialitzaciĂł del conflicte catalĂ  i en dificulta la resoluciĂł polĂ­tica.’ Entre els signants hi ha Adolfo PĂ©rez Esquivel, premi Nobel de la Pau; Hebe de Bonafini, membre del col·lectiu Madres de la Plaza de Mayo; Estela de Carlotto, d’Abuelas de la Plaza de Mayo; Fernando Pino Solanas, senador argentĂ­ i director de cinema; i Miguel Ángel Estrella, ex-ambaixador de l’Argentina a la UNESCO.

El manifest es presentarà demà a les 18.00 a la llibreria Hernández de Buenos Aires, en un acte en quù participaran els periodistes Stella Calloni i Carlos Aznáres, l’ex-ambaixador argentí a Bolívia Ariel Basteriors i la membre del Comitù Argentí solidari amb Catalunya Nuria Alcaráz.
Informa:VILAWEB.CAT (26-11-2019)

228 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: