D’ESTRASBURG A BRUSEL¬∑LES: 45 DIES DE VAGA DE FAM PELS DRETS DELS CATALANS

45 dies. Aquest és el temps que fa que l’activista gallec pels drets humans, Jorge Fernández, va començar una vaga de fam a la vegada que camina d’Estrasburg a Brussel·les, les dues capitals de la UE que alberguen els parlaments europeus. L’objectiu -des del passat 1 de juliol- és denunciar la persecució a les llibertats i al dret a decidir sota els lemes #FreeSpeech, #FreeCatalonia i #FreeAssange (pel fundador de WikiLeaks detingut).

Aquesta ‚Äúvaga de la mort‚ÄĚ, nom que es dona a les gestes que s‚Äôallarguen com la de Fern√°ndez, est√† fent disminuir les seves forces per√≤ l‚Äôactivista no es rendir√† malgrat la intensa onada de calor que es viu arreu d‚ÄôEuropa. ‚ÄúConsumeix nom√©s begudes isot√≤niques, caf√® ensucrat, aigua i sals per a la seva rehidrataci√≥. Per√≤, en aquests √ļltims dies, els dolors i marejos es fan presents, cada vegada amb m√©s freq√ľ√®ncia, i la seva agudesa √©s m√©s gran amb cada jornada de marxa per poder cobrir els m√©s de 450 quil√≤metres que el separaven de Brussel¬∑les. Tan sols li resten 47 quil√≤metres per plantar les seves banderes, i semblen inabastables‚ÄĚ, expliquen aquells que el segueixen.

Aquesta és la quinzena vaga de fam de Fernández, que amb aquest mètode de protesta ja va exigir a l’Ajuntament de Barcelona un seguit de mesures per a millorar les condicions de vida i les ajudes a les persones sense sostre. En aquella ocasió va deixar-ho després de 50 dies amb una infecció d’orina, marejos i danys als ronyons.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (15-8-2019)

532 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: