DETENCIÓ DE SET INDEPENDENTISTES PER ” DESORDRES PÚBLICS “

La portaveu d’Arran Núria Martí ha assegurat que les detencions de diversos membres del col·lectiu independentista aquest dimecres per part dels Mossos d’Esquadra formen part d’un “intent de desmobilitzar la gent” de cara a la sentència del Tribunal Suprem sobre el judici del referèndum de l’1 d’octubre de 2017, que es preveu per a aquesta tardor. Martí ha assenyalat “l’Estat i la Generalitat” i ha afirmat: “Pretenen que ens desmobilitzem i que ens quedem a casa”. També l’advocat Xavier Monge, d’Alerta Solidària, ha afirmat que les detencions “només es poden entendre en una lògica repressiva a les portes de la sentència”. “Un missatge clar per part de la Generalitat i força incomprensible”, ha valorat.

Ha explicat que als detinguts se’ls atribueixen “una multitud de delictes, fins a nou, englobats en una suposada organització criminal”. Monge ha qüestionat aquestes acusacions perquè “els fets fan referència a dies molt diversos” i “les persones detingudes ni tan sols es coneixen entre elles”. “Barregen de forma matussera”, ha afirmat l’advocat, que ha dit que “com a molt estaríem parlant d’actes de desobediència pacífica”. Segons ha detallat, les detencions tenen a veure amb les protestes que es van dur a terme contra la reunió a Barcelona del Consell de Ministres del 21 de desembre, la vaga del 21 de febrer i la manifestació del 30 de març contra Vox.

Ja són 7

Pugen a set les persones de col·lectius independentistes com Arran o el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) que els Mossos d’Esquadra han detingut al llarg d’aquest dimecres per presumptes desordres públics en diverses accions de protesta que van tenir lloc entre el desembre i el maig passat. En paral·lel, i segons han confirmat a l’ACN fonts de la defensa dels afectats, tres dels detinguts, menors d’edat, han estat deixats en llibertat per petició de la Fiscalia. Les mateixes fonts, que consideren un “escarment” l’acció encapçalada pels Mossos d’Esquadra, denuncien que se’ls vol atribuir organització criminal, una tipificació al seu parer difícil d’aplicar tenint en compte que els detinguts no es coneixen entre ells.
Informa:LAREPUBLICA.CAT

357 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: