DIA 12: MILERS D’ESTUDIANTS PROTESTEN A BCN CONTRA LA REPRESSIÓ DEL JOVENT

Milers d’estudiants protesten a Barcelona contra la repressió al jovent de Catalunya
Els estudiants, convocats per diverses entitats, han arribat fins a plaça Sant Jaume i han demanat la dimissió de Miquel Buch
Centenars d’estudiants convocats per diverses entitats han sortit al carrer aquest dijous al vespre en una manifestació sota el lema Si ens preneu el futur, ens trobareu als carrers. La marxa ha sortit de la plaça Universitat a les 19 hores, fins on han arribat diverses columnes des de Sants, l’Esquerra de l’Eixample, el Clot, la plaça Molina, Collblanc i Mataró.
El gruix de manifestants s’ha desplaçat pel carrer Pelai, des d’on han entonat proclames per la independència i en crítica a la gestió del Govern de la Generalitat, sobretot contra el conseller d’Interior, Miquel Buch. La manifestació ha avançat direcció a la plaça de Sant Jaume pels carrers cèntrics de Barcelona, passant per Via Laietana i Urquinaona, dues de les zones més conflictives en els aldarulls de la setmana passada a la capital catalana.

En un moment del vespre, la marxa ha passat per la prefectura de la Policia Nacional, un altre dels punts calents dels enfrontaments entre la policia i els manifestants arran de la sentència de l’1-O. La manifestació s’ha aturat i s’han cantat proclames contra la policia espanyola, la repressió policial i reivindicant els fets a la plaça barcelonina: “Urquinaona, ho tornarem a fer”.

ELS CDR OCUPEN L’AJUNTAMENT DE GIRONA

Els CDR han ocupat l’Ajuntament de Girona en protesta per la decisió de l’alcaldessa, Marta Madrenas, de suspendre els concerts i les barraques de Fires. A quarts de tres de la tarda, una trentena de manifestants han irromput al consistori i han pujat fins a la sala on es fan les juntes de govern (situada al primer pis). La protesta ha durat gairebé quatre hores, fins que finalment els CDR han abandonat el consistori.

Durant l’estona que han estat dins, han passat l’estona mirant la pantalla que hi ha a la sala o jugant a cartes. A més, han desplegat una pancarta a la façana del consistori, on s’hi pot llegir el lema “Prou criminalització al jovent i a les gironines”, en referència a la suspensió dels concerts a La Copa. L’alcaldessa va decidir anul·lar-los per seguretat després dels aldarulls que ha viscut la ciutat.

A la pancarta que han desplegat en un primer moment, se n’hi ha afegit una altra amb les paraules “Independència o bloqueig”. A més, també han penjat una estelada en aquesta part de la façana del consistori. Els CDR, que mantenien ocupada la sala, han consensuat un manifest i han sortit al balcó a llegir-lo.

L’escrit, d’entrada, subratlla que la sentència de l’1-O ha estat “el detonant d’un esclat de mobilitzacions populars”, que han patit “la repressió” de l’Estat com a resposta, “de la qual el Govern de la Generalitat també n’ha estat còmplice”. Els CDR critiquen que, davant la “protesta popular”, l’Estat ha enviat “milers de policies i guàrdies civils per atacar-nos”, i que aquesta “violència policial” s’ha fet “colze a colze amb la policia botiflera dels Mossos d’Esquadra”.

“Ells també són forces d’ocupació!”, recull el manifest, que exigeix tant “l’expulsió” de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil de Catalunya com la “dissolució” dels antidisturbis dels Mossos (ARRO i Brimo). A l’escrit, els CDR també carreguen contra JxCat i ERC, a qui acusen d’haver “mantingut una posició equidistant” i negar-se a demanar “la dimissió del conseller d’Interior”.

Prop d’un parell d’hores després de llegir el manifesta, han abandonat l’Ajuntament per voluntat pròpia.
Informa:ELNACIONAL.CAT (25-10-2019)

241 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: