DIA DE LA HISPANITAT A BARCELONA: L’UNIONISME HA FET UN PET COM UN AGLÀ

(RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )

L’unionisme ha fet un pet com un aglĂ  al carrers de Barcelona el dia de la Hispanitat.. U n cop mĂŠs han fet el ridĂ­cul i ha demostrat que no tĂŠ poder de convocatòria. Amb prou feines dos mil arreplegats han desfilat pel centre de la ciutat amb Garriga de Vox i l’il¡lusionista Bou del PP com a protagonistes de la “festa”. Per postres, Ciudadanos ha decidit no participar-hi, segurament per evitar-ne el ridĂ­cul. Ells s’ho perden, perquè cada cop els queda menys vida. Ja falta poc perquè siguin extraparlamentaris. Això sĂ­ ho seran amb la feina ben feta, que no ha estat altra que sembrar zitzĂ nia contra el catalĂ .

D’altra banda la divisiĂł entre l’unionisme ĂŠs evident. Aquest fet no hauria ser un consol per a l’independentisme on gairebĂŠ sempre ĂŠs un canvi qui pugui. Però un cop mĂŠs es demostra que les ambicions i discòrdies dels polĂ­tics sĂłn les mateixes arreu del mĂłn. I ĂŠs que quan plou se’n fan de bolets a tot arreu.
.
Ni tan sols la guĂ rdia urbana de la senyora Colau sempre tan primmirada quan es tracta de donar xifres sobre les marxes indepes hauria pogut ser misericordiosa per mesurar l’assistència d’aquestes mini manifestacions de Barcelona. Hauria estat escandalĂłs.

I un vegada mĂŠs hem d’alegrar-nos que no hi ha cap moviment com l’independentisme per treure la gent al carrer. S’ha tornat a demostrar l’11 de Setembre on milers de persones van omplir els carrers de Barcelona. La pandèmia ens ha fet molt de mal. És evident. Però cal mirar endavant i preparar-nos per calgui tornar-hi. Els carrer ĂŠs la nostra gran força. I aquĂ­ sĂ­ que no es por pas digui que hi hagi un equilibri de participaciĂł amb els unionistes. De fet, nomĂŠs una volta Barcelona va rebre milers d’espanyolistes. I dic va rebre perquè la majoria d’assistents van venir de fora de Catalunya per demostrar, si ĂŠs que feia falta, que això ĂŠs casa seva, que ĂŠs una terra conquerida.

Quan els espanyolistes d’aquĂ­ s’enfronten a la realitat es pot veure que sĂłn quatre gats. Cert que tenen milers de vots amagats. Però, què voleu que us digui.? M’agrada que una gentada surti al carrer ni que sigui per fer-la petar, perquè com diu el poeta EstellĂŠs, “ningĂş no podrĂ  contra un poble alegre i confiat”.
(12-X-2021)

149 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: