DIA DE LA HISPANITAT A BARCELONA: L’UNIONISME HA FET UN PET COM UN AGL√Ä

(RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )

L’unionisme ha fet un pet com un agl√† al carrers de Barcelona el dia de la Hispanitat.. U n cop m√©s han fet el rid√≠cul i ha demostrat que no t√© poder de convocat√≤ria. Amb prou feines dos mil arreplegats han desfilat pel centre de la ciutat amb Garriga de Vox i l’il¬∑lusionista Bou del PP com a protagonistes de la “festa”. Per postres, Ciudadanos ha decidit no participar-hi, segurament per evitar-ne el rid√≠cul. Ells s’ho perden, perqu√® cada cop els queda menys vida. Ja falta poc perqu√® siguin extraparlamentaris. Aix√≤ s√≠ ho seran amb la feina ben feta, que no ha estat altra que sembrar zitz√†nia contra el catal√†.

D’altra banda la divisi√≥ entre l’unionisme √©s evident. Aquest fet no hauria ser un consol per a l’independentisme on gaireb√© sempre √©s un canvi qui pugui. Per√≤ un cop m√©s es demostra que les ambicions i disc√≤rdies dels pol√≠tics s√≥n les mateixes arreu del m√≥n. I √©s que quan plou se’n fan de bolets a tot arreu.
.
Ni tan sols la gu√†rdia urbana de la senyora Colau sempre tan primmirada quan es tracta de donar xifres sobre les marxes indepes hauria pogut ser misericordiosa per mesurar l’assist√®ncia d’aquestes mini manifestacions de Barcelona. Hauria estat escandal√≥s.

I un vegada m√©s hem d’alegrar-nos que no hi ha cap moviment com l’independentisme per treure la gent al carrer. S’ha tornat a demostrar l’11 de Setembre on milers de persones van omplir els carrers de Barcelona. La pand√®mia ens ha fet molt de mal. √Čs evident. Per√≤ cal mirar endavant i preparar-nos per calgui tornar-hi. Els carrer √©s la nostra gran for√ßa. I aqu√≠ s√≠ que no es por pas digui que hi hagi un equilibri de participaci√≥ amb els unionistes. De fet, nom√©s una volta Barcelona va rebre milers d’espanyolistes. I dic va rebre perqu√® la majoria d’assistents van venir de fora de Catalunya per demostrar, si √©s que feia falta, que aix√≤ √©s casa seva, que √©s una terra conquerida.

Quan els espanyolistes d’aqu√≠ s’enfronten a la realitat es pot veure que s√≥n quatre gats. Cert que tenen milers de vots amagats. Per√≤, qu√® voleu que us digui.? M’agrada que una gentada surti al carrer ni que sigui per fer-la petar, perqu√® com diu el poeta Estell√©s, “ning√ļ no podr√† contra un poble alegre i confiat”.
(12-X-2021)

89 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: