El jutjat contenciĂłs administratiu de Madrid ha decidit elevar al Tribunal Suprem la decisiĂł sobre el vet a la candidatura de Carles Puigdemont, Toni ComĂ­n i Clara PonsatĂ­ a les eleccions europees. Per tant, ara serĂ  l’Alt Tribunal, que no pendrĂ  cap decisiĂł fins aquest diumenge a les dotze , el que haurĂ  de decidir si els tres exiliats podran o no participar a les eleccions del 26 de maig encapçalant la candidatura de Junts per Catalunya.

El jutjat de Madrid havia de dictaminar si Puigdemont, Comín i Ponsatí tenien dret a presentar-se a les eleccions europees després de que ahir la fiscalia provincial de Madrid contradigués la JEC i defensés el dret dels tres exiliats a ser candidats a les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig.

Ara, el TS ha de resoldre el recurs de l’equip jurĂ­dic de Puigdemont, liderat per Gonzalo Boye, contra l’acord de la Junta Electoral Central que impedia, precisament, Puigdemont, ComĂ­n i Ponsatí poder-se presentar a les europees ja que la seva situaciĂł al cens Ă©s irregular, ja que viuen a l’estranger. Alhora, aquesta resoluciĂł va venir precedida per un recurs de PP i Cs contra la candidatura de JxCat.

Puigdemont farĂ  campanya electoral

La decisiĂł del jutjat madrileny s’ha sabut mentre el president Puigdemont oferia una roda de premsa des de Brussel·les, on ha assegurat que si el recurs no li Ă©s favorable i no el deixen presentar-se a les eleccions europees, tant ell com els consellers ComĂ­n i PonsatĂ­ faran campanya fins el final i es consideraran representants legĂ­tims del poble de Catalunya.

En la mateixa línia, el president ha assegurat que amb el veto a la seva candidatura, la  Junta Electoral Central ha anat contra un dret fonamental i un dels “principis fundacionals de la Unió Europea”.

L’advocat del president, Gonzalo Boye, tambĂ© ha participat a la roda de premsa i ha sentenciat que creu que el Tribunal Suprem obeirà el termini per resoldre el seu recurs, que acaba aquest mateix dissabte a les vuit del vespre, alhora que recordava que la Fiscalia ha publicat un sol informe  sobre la qĂŒestiĂł, i que aquest els dona la raĂł.

Alhora, Boye tambĂ© ha assegurat que una part de la Junta Electoral “ha posat en entredit el pluralisme polĂ­tic” i ha afegit que no “nomĂ©s volien apartar Puigdemont, ComĂ­n i Ponsatí” de les eleccions sinĂł que volien evitar que JxCat es presentĂ©s als comicis.