El jutjat contenci√≥s administratiu de Madrid ha decidit elevar al Tribunal Suprem la decisi√≥ sobre el vet a la candidatura de Carles Puigdemont, Toni Com√≠n i Clara Ponsat√≠ a les eleccions europees. Per tant, ara ser√† l’Alt Tribunal, que no pendr√† cap decisi√≥ fins aquest diumenge a les dotze , el que haur√† de decidir si els tres exiliats podran o no participar a les eleccions del 26 de maig encap√ßalant la candidatura de Junts per Catalunya.

El jutjat de Madrid havia de dictaminar si Puigdemont, Comín i Ponsatí tenien dret a presentar-se a les eleccions europees després de que ahir la fiscalia provincial de Madrid contradigués la JEC i defensés el dret dels tres exiliats a ser candidats a les eleccions al Parlament Europeu del proper 26 de maig.

Ara, el TS ha de resoldre el¬†recurs de l’equip jur√≠dic de Puigdemont, liderat per¬†Gonzalo Boye, contra l’acord¬†de la¬†Junta Electoral Central¬†que impedia, precisament,¬†Puigdemont,¬†Com√≠n¬†i¬†Ponsat√≠¬†poder-se presentar a les¬†europees¬†ja que la seva situaci√≥ al cens √©s irregular, ja que viuen a l’estranger. Alhora, aquesta resoluci√≥ va venir precedida per un¬†recurs de PP i Cs¬†contra la candidatura de JxCat.

Puigdemont farà campanya electoral

La decisi√≥ del jutjat¬†madrileny s’ha sabut mentre el president Puigdemont oferia una roda de premsa des de Brussel¬∑les, on¬†ha assegurat que si el recurs no li √©s favorable i no el deixen presentar-se a les eleccions europees, tant ell com els consellers Com√≠n i Ponsat√≠ faran campanya fins el final i es consideraran representants leg√≠tims del poble de Catalunya.

En la mateixa l√≠nia, el president ha assegurat que amb el veto a la seva candidatura, la¬† Junta Electoral Central ha anat contra un dret fonamental i un dels ‚Äúprincipis fundacionals de la Uni√≥ Europea‚ÄĚ.

L‚Äôadvocat del president, Gonzalo Boye, tamb√© ha participat a la roda de premsa i ha sentenciat que¬†creu que el Tribunal Suprem obeir√†¬†el termini per resoldre el seu recurs, que acaba aquest mateix dissabte a les vuit del vespre, alhora que recordava que la Fiscalia ha publicat un sol informe¬† sobre la q√ľesti√≥, i que aquest els dona la ra√≥.

Alhora, Boye tamb√© ha assegurat que una part de la Junta Electoral ‚Äúha posat en entredit el pluralisme pol√≠tic‚ÄĚ i ha afegit que no ‚Äúnom√©s volien apartar Puigdemont, Com√≠n i Ponsat√≠‚ÄĚ de les eleccions sin√≥ que volien evitar que JxCat es present√©s als comicis.