DIMITEIX EL CAP D’ESTAT MAJOR DE LA DEFENSA PER LES VACUNACIONS D’AMAGAT

El cap de l’estat major de la Defensa (JEMAD), Miguel √Āngel Villarroya, ha presentat la dimissi√≥ aquest dissabte a conseq√ľ√®ncia de les vacunacions d’amagat de militars contra la Covid-19.

Aquest divendres va transcendir que tant Villarroya com altres càrrecs militars ja han rebut la primera dosi de la vacuna tot i no ser persones de risc, saltant-se així el pla de vacunació que estableix residents i personal sanitari com a grups prioritaris en rebre la vacuna.

L‚ÄôEstat Major de la Defensa va justificar aquest esc√†ndol assenyalant la quantitat de dosis reservades pels militars de les Forces Armades, una reserva a part de la que es destina a la poblaci√≥ civil de les comunitats aut√≤nomes. Tanmateix, el pla de vacunaci√≥ de l’ex√®rcit tamb√© t√© uns criteris de prioritat interns: personal sanitari militar, militars que participaran de missions internacionals i, en √ļltim lloc, l‚Äôestructura de comandament seguint un criteri d‚Äôedat.

Abans d’acabar amb la vacunaci√≥ del personal sanitari militar, per√≤, el JEMAD Villarroya ja ha rebut la primera dosi, aix√≠ com el comandament d‚Äôoperacions, el general Francisco Braco, i el cap de l‚ÄôEstat Major Conjunt, el tinent general Fernando Garc√≠a Gonz√°lez-Valerio.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va demanar ahir un informe intern al mateix JEMAD sobre protocol que s‚Äôha seguit per a establir les prioritats, i va assegurar que no tenia const√†ncia de les irregularitats fins que ho ha vist publicat als mitjans de comunicaci√≥. ‚ÄúEn funci√≥ del que digui l‚Äôinforme, veurem‚ÄĚ, va refermar la dirigent socialista.

En menys de 24 hores, el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ja ha ha decidit cessar del seu c√†rrec a l’enlla√ß de la Gu√†rdia Civil a l’Estat Major de la Defensa. I poques hores despr√©s, s’ha sabut que Villaroya ha presentat la seva dimissi√≥.
La carta de dimissió del JEMAD

A primera hora d’aquest dissabte, el general Miguel √Āngel Villarroya ha presentat la seva carta de dimissi√≥ a la ministra Robles. El JEMAD assegura que ho fa amb “l’√ļnica finalitat de preservar la integritat, continu√Įtat i efic√†cia de la cadena operativa de les Forces Armades”, per√≤ mant√© la consci√®ncia tranquil¬∑la i considera que les seves decisions han sigut encertades.

Villarroya assegura que mai ha “pret√®s aprofitar-se de privilegis no justificables”, i no admet en cap moment l’error d’haver-se vacunat abans que altres col¬∑lectius prioritaris. Tot i aix√≤, considera que la not√≠cia de les vacunacions de militars estan deteriorant la imatge p√ļblica de l’Ex√®rcit espanyol i posant en dubte la seva honradesa, i per aix√≤ ha decidit dimitir del seu c√†rrec.
Informa:ARA.CAT (23-1-2021)

184 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: