DIRIGENTS DE LA CUP ES REUNEIXEN A WATERLOO AMB PUIGDEMONT

El diputat de la CUP Crida Constituent Carles Riera, i els membres del Secretariat Nacional, EulaŐÄlia Reguant i Albert Serrats, s‚Äôhan trobat avui amb el president Carles Pugidemont a Waterloo. En aquesta trobada hi ha hagut “un intercanvi d’impressions sobre la conjuntura poliŐĀtica amb queŐÄ es troba el Principat despreŐĀs de l‚ÄôuŐĀltim cicle electoral marcat per les eleccions generals, municipals i europees”, ha explicat la CUP en un comunicat.

La CUP tambeŐĀ ha mostrat la necessitat de seguir denunciant a tots nivells, tambeŐĀ en l’aŐÄmbit internacional, l’abseŐÄncia de garanties democraŐÄtiques i de respecte de drets fonamentals que suposa el reŐÄgim 78. Per aixoŐÄ, ha insistit que “la resolucioŐĀ del conflicte poliŐĀtic no passa per les negociacions amb l‚ÄôEstat, sinoŐĀ que calen amplis acords de totes les forces democraŐÄtiques” per exercir “el legiŐĀtim dret a l‚ÄôautodeterminacioŐĀ a traveŐĀs de la desobedieŐÄncia civil i institucional”.

En aquest sentit, la formacioŐĀ anticapitalista ha compartit amb Carles Puigdemont reflexions sobre el paper del poder judicial espanyol durant el judici al Tribunal Suprem i sobre el fet que “l’actitud de venjancŐßa d‚Äôaquest cap a Catalunya i ha posat eŐÄmfasi en queŐÄ la naturalesa repressiva de l‚ÄôEstat no depeŐÄn del color del govern, sinoŐĀ que eŐĀs una quŐąestioŐĀ estructural del reŐÄgim, tal i com ell estaŐÄ vivint en primera persona al veure els seus drets de representacioŐĀ vulnerats a causa de les dificultats per accedir a l‚ÄôEurocambra”.

Finalment, la CUP ha posat de manifest la necessitat que les senteŐÄncies condemnatoŐÄries tinguin una resposta, per part de tots els actors, “en contra del caŐÄstig col¬∑lectiu, que teŐĀ com a finalitat que el poble catalaŐÄ no gosi tornar a quŐąestionar la unitat territorial de l‚ÄôEstat i anul¬∑lar la voluntat de decidir el seu futur i a l‚ÄôalcŐßada de la transcendeŐÄncia que tenen en relacioŐĀ a la regressioŐĀ de drets civils i poliŐĀtics”, conclou la CUP.

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-6-2019)

325 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: