DIRIGENTS DE LA CUP ES REUNEIXEN A WATERLOO AMB PUIGDEMONT

El diputat de la CUP Crida Constituent Carles Riera, i els membres del Secretariat Nacional, Eulàlia Reguant i Albert Serrats, s’han trobat avui amb el president Carles Pugidemont a Waterloo. En aquesta trobada hi ha hagut “un intercanvi d’impressions sobre la conjuntura política amb què es troba el Principat després de l’últim cicle electoral marcat per les eleccions generals, municipals i europees”, ha explicat la CUP en un comunicat.

La CUP també ha mostrat la necessitat de seguir denunciant a tots nivells, també en l’àmbit internacional, l’absència de garanties democràtiques i de respecte de drets fonamentals que suposa el règim 78. Per això, ha insistit que “la resolució del conflicte polític no passa per les negociacions amb l’Estat, sinó que calen amplis acords de totes les forces democràtiques” per exercir “el legítim dret a l’autodeterminació a través de la desobediència civil i institucional”.

En aquest sentit, la formació anticapitalista ha compartit amb Carles Puigdemont reflexions sobre el paper del poder judicial espanyol durant el judici al Tribunal Suprem i sobre el fet que “l’actitud de venjança d’aquest cap a Catalunya i ha posat èmfasi en què la naturalesa repressiva de l’Estat no depèn del color del govern, sinó que és una qüestió estructural del règim, tal i com ell està vivint en primera persona al veure els seus drets de representació vulnerats a causa de les dificultats per accedir a l’Eurocambra”.

Finalment, la CUP ha posat de manifest la necessitat que les sentències condemnatòries tinguin una resposta, per part de tots els actors, “en contra del càstig col·lectiu, que té com a finalitat que el poble català no gosi tornar a qüestionar la unitat territorial de l’Estat i anul·lar la voluntat de decidir el seu futur i a l’alçada de la transcendència que tenen en relació a la regressió de drets civils i polítics”, conclou la CUP.

Informa:ELNACIONAL.CAT (11-6-2019)

395 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: