DISCRETA REUNIÓ D’HORA I MITJA A PRADA DEL CONFLENT ENTRE PUIGDEMONT I ARAGONÈS

Discreta reunió d’Aragonès i Puigdemont a Prada.
Tots dos líders s’han trobat durant una hora i mitja en un hotel proper a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà, on han estat al migdia en l’homenatge a Pau Casals.
Els cinc presidents han dinat entremig a Codalet en un ambient “molt distès i cordial”.
(ÒSCAR PALAU)
Els presidents Pere Aragonès i Carles Puigdemont han mantingut una discreta trobada aquesta tarda en un petit hotel de Prada a tocar de l’alberg Pau Casals-Canigó, seu de la Fundació de la Universitat Catalana d’Estiu, segons ha pogut saber aquest diari. Fonts properes a un i altre han evitat confirmar ni desmentir la reunió, cenyint-se al fet que l’agenda posterior de tarda de tots dos formava part de l’esfera privada. La reunió, de la qual doncs no han transcendit detalls, s’ha allargat al voltant d’una hora i mitja, i arriba en un moment en què els seus partits intenten fer un nou acostament per pactar finalment una estratègia conjunta, que inclogui les condicions per negociar conjuntament una eventual investidura de Pedro Sánchez, però també un full de ruta independentista en els propers anys, que no es descarta que pugui passar també pel retorn a un suport de Junts a ERC en el govern de la Generalitat i les seves principals iniciatives al Parlament.

La cimera ha arribat després que tots dos coincidissin amb Quim Torra, José Montilla i Jordi Pujol en l’acte oficial de commemoració del 50è aniversari de la mort de Pau Casals, organitzat per la Universitat Catalana d’Estiu a l’abadia de Sant Miquel de Cuixà. En ell, precisament, Aragonès havia fet una referència explícita a Puigdemont per denunciar l’excepcionalitat que encara constitueix la seva situació d’exili, i s’ha conjurat per defensar “més que mai” l’amnistia i l’autodeterminació. Anteriorment, tots cinc s’havien trobat durant uns pocs minuts a la sala capitular abans de sortir junts a fer-se una fotografia històrica al pati del claustre.

Tots cinc presidents han dinat després en un restaurant proper, al poble de Codalet, durant dues hores i “en un ambient molt distès i cordial”, segons han afirmat fonts properes. De fet, altres fonts han assegurat que en la conversa, que Pujol ha monopolitzat en bona part -s’ha recordat per exemple la seva trobada a Prada amb Josep Tarradellas als anys 80 en un homenatge als exiliats- han entrat poc en política i molt en anècdotes personals i qüestions d’història. A la sortida, alguns com Torra han anat al cementiri on hi ha les restes d’un altre il·lustre que va passar el seu exili a Prada, Pompeu Fabra. Des de l’entorn de Puigdemont s’ha agraït també a Pujol la menció “particular” que n’ha fet, tot reconeixent el seu paper en els últims anys per primera vegada en públic.
Informa:ELPUNTAVUI.CAT (21-VIII-2023)

51 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: