DONEC PERFICIAM IMPULSARÀ UNA PLATAFORMA CIVIL O UN PARTIT POLÍTIC PER ASSOLIR L’ESTAT PROPI

L’associació independentista i defensora de la via unilateral Donec Perficiam crearà una plataforma civil i si cal un partit polític que a les pròximes eleccions al Parlament pugui ser una força decisiva perquè Catalunya assoleixi l’Estat propi. Els seus creadors fan pública una Declaració Política on posen de manifest que per tal que Catalunya pugui ser independent “s’ha d’acabar amb la política que fan uns partits que es diuen independentistes i que amb la complicitat d’ANC i Òmnium han traït la voluntat expressada a les urnes pel poble de Catalunya l’1 d’octubre de 2017”.

En aquesta Declaració Política l’Associació Donec Perficiam anuncia que promourà tota mena d’accions “polítiques i socials” que siguin necessàries per a “obtenir un suport social als objectius nacionals de l’entitat”, que es poden resumir en un de sol: que Catalunya sigui independent executant el mandat recollit a les urnes l’1 d’octubre de 2017, o el que és el mateix, exercir la via unilateral.

Donec Perficiam manifesta que actuarà sempre des de “posicions legítimes” i que actuarà “en tot moment amb transparència” i afavorirà la “màxima participació interna dels seus membres”. Fan una crida a persones, entitats i partits a sumar-se al moviment que encapçalen de recuperació d’una posició política proactiva a favor de la culminació del procés independentista impulsat en la darrera dècada.

Part d’aquest treball, com diuen, és “definir les condicions d’organització i estructura d’un Estat català que permeti aconseguir un futur més pròsper, just, democràtic i participatiu, d’acord amb les aspiracions del poble de Catalunya”.

El primer pas d’aquest ingent treball és la creació d’un “Consell Nacional Permanent”, de caire executiu i format per una desena de persones escollides d’entre els seus membres fundadors i impulsors. Aquest Consell Nacional serà l’encarregat de promoure i coordinar la formació de “les estructures necessàries per al perfecte funcionament de l’Associació”.

Sobre Donec Perficiam

És un grup integrat per set exsecretaris nacional que van dimitir de l’ANC a finals del 2020 i que van intentar aconseguir que els partits independentistes concorreguessin a les eleccions del 14 de febrer del 2021 en una llista única. Al no aconseguir-ho es van constituir en un lobby de pressió amb l’objectiu de treballar per assolir la unitat de l’independentisme. S’han mostrat molt crítics amb amb l’independentisme institucional, a qui acusen de no fer res per implementar el mandat sorgit a les urnes l’1 d’octubre del 2017. Donec Perficiam es va presentar en societat el passat 11 de setembre convocant la seva pròpia manifestació a la plaça de l’Àngel de Barcelona.
Informa:RACOCATALA.CAT (29-XI-2021)

195 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: